Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali - Fark Yaratanlar

2015 Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre dünya üzerinde 660 milyon insan içilebilir su kaynağından mahrum yaşıyor. Çevre ve doğal kaynaklar konusunda dünya üzerinde birçok problem yaşanıyor. İşte bu problemler için farkındalık yaratmaya ve insanları bilgilendirmeye çalışan bir festival var. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali...

Yayınlanma: 08.11.2016 - 12:46
Abone Ol google-news

 

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, 2007 yılında, sürdürülebilirlik alanında ortak vizyonu olan ve Türkiye’de bu alanda bir eksiklik olduğunu düşünen bir grup arkadaş tarafından kuruldu. Kolektif, hem sürdürülebilirlik kavramını anlaşılır kılmak, hem de sürdürülebilirlik alanında yaptıkları çalışmaların görünürlüğünü artırmak için bir yol aramaya başladı.

2008’de başlayan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kapsamında farklı şehirlerde ve ilçelerde filmler ve belgeseller gösterilmeye başlandı. Bugüne kadar 170’e yakın film ve belgeselin gösterimi yapıldı. Bu gösterimler tamamen ücretsiz ve halka açık olarak yapıldı. Filmler konu açısından sadece sorunları değil aynı zamanda ortaya konan sorunun çözüm yolunu da gösteriyor. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali sadece insanlara filmler, videolar izleterek farkındalık yaratmıyor. Çoğu kişinin hayal dünyasında değişime yol açarak onlar için de farklı dünyaların kapılarını açılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler