"Sürecin zor olduğunu biliyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye-Ermenistan protokollerinin her iki ülkenin parlamentolarında onaylanması sürecinin zorluğunu bildiklerini ifade ederek, kendilerinin de ABD'de benzer deneyimlerinin olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 06:24
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında, "Türkiye ve Ermenistan'ın protokolleri onayladıklarını ve bunun getireceği yararları görebilmek, doğru formül ve doğru zamanlamayı bulabilmek için iki ülkeyle birlikte çalışmaya devam ettiklerini" söyledi.

Protokollerin Türkiye ve Ermenistan tarafından onaylandığını, ilişkilerin normalleştiğini ve sınırların açıldığını görmek istediklerini ifade eden Crowley, bunun her iki ülkeye de çok yararları olacağına değindi.

Crowley, her iki ülkenin yapmayı taahhüt ettiği işler olduğunu ve kendi parlamentolarıyla çalışmalarında zorlu süreçlerin bulunduğunu söyledi.

Sözcü Crowley, "Yürütme organının, taahhüdünü hayata geçirmek ve onaylatmak için Kongre ile birlikte çalışmak zorunda olduğu ABD'de de benzer deneyimler yaşıyoruz. Bunun zorlu bir süreç olduğunu, her iki tarafta da duygular ve riskler içerdiğini biliyoruz. Bu süreci başarıyla tamamlamak için Türkiye ve Ermenistan ile yapıcı biçimde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Crowley, Yukarı Karabağ meselesinde Minsk sürecini de açıkça desteklediklerini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler