Süreyya Operası'nda Genç Yıldızlar

Süreyya Operası klasik müzik konserlerinde bugün Elvin Hoxha Ganiyev (keman), Cemil Yener Gökbudak'ın (piyano) 'Genç Vitrtüözler' konseri var.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 12:47
Abone Ol google-news

Genç sanatçılar bu akşam saat 20.00’de başlayacak konserde; Mozart , Schubert, Prokofiev,Massennet, Frank,Paganini’nin eserlerini seslendirecekler.

Elvin Hoxha Ganiyev

1997’de Ankara doğumlu Elvin Hoxha Ganiyev, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu öğrencisidir. Aynı zamanda Zürih Konservatuvarı’nda “Young Student” statüsünde Prof. Zakhar Bron ile çalışmaktadır. Genç sanatçı 2006’da Moskova’da gerçekleştirilen Uluslararası “Klasik Kültür Mirası Yarışması”nda birincilik; 2007’de “2. Gülden Turalı Keman Yarışması”nda birincilik ve “Türk Bestecisi Özel Ödülü”nün sahibidir. 2008’de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Bursu ile ödüllendirilmiş ve “Azerbaycan Altın Kitabı”na ismi yazılmıştır.

Cemil Yener Gökbudak

1996 doğumlu. Piyano çalışmalarını Bilkent Müzik Hazırlık Lisesi 11. sınıfında Doç. Gülnara Aziz ile sürdürmekte. Yurt içinde çeşitli iller, üniversiteler ve elçiliklerde verdiği resitallerin yanısıra yurt dışında da düzenlenen etkinliklerde resitaller veren Yener Gökbudak, aynı zamanda şef Işın Metin, Serdar Yalçın ve Ender Sakpınar yönetiminde Bilkent Senfoni, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası’yla da konserler verdi. Genç piyanistin ulusal ve uluslararası yarışmalardan toplam altı ödülü var.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler