Suriyelilerin dönüşü sürüyor

Hatay'da bulunan çadırkentlerde kalan Suriye vatandaşlarına yardımlar devam ederken, sığınmacı vatandaşların ülkelerine dönüşleri de sürüyor.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 09:00
Abone Ol google-news

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) tarafından organize edilen yardımlar kapsamında Suriye vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine bugüne kadar tahsis edilen acil yardım ödeneği toplam 20 milyon 750 bin TL'ye ulaştı. AFAD'dan yapılan açıklamada Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 67 sınıf ve 127 şubede okul çağındaki bin 81'i kız, bin 303'ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 384 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edildiği bildirildi.
Sınırın hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük olarak kumanya dağıtımı yapıldığı da kaydedilirken, 13-14 Ekim 2011 tarihlerinde 11 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının kendi istekleri ile ülkelerine döndüğü, 45 kişinin ise Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi.

Bununla birlikte bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşlarının sayısı 19 bin 83 olurken, ülkesine dönenlerin sayısı 11 bin 476, bugün itibariyle Hatay'da bulunanların sayısı ise 7 bin 607 oldu. Ayrıca 33'ü refakatçi,53'ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 86 kişinin de hastanede bulunduğu ifade edildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada "Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmektedir.Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler