Sürücülerden protesto gösterisi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da kamyon ve tanker şoförleri ile sahipleri, hükümetin, ''Mesleklerinin açılması ve serbestleştirilmesi'' yönündeki yasa tasarısını protesto etmek amacıyla gösteri yaptı.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 13:33
Abone Ol google-news

Yunanistan'ın birçok farklı bölgesinden otobüslerle başkente gelen ve Parlamento binası önüne ulaşan göstericilerin, protestolarını yarına kadar sürdürmeyi kararlaştırdıkları öğrenildi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan Parlamento binası önünde, göstericiler ile polis arasında yer yer arbede yaşandı.

Öte yandan, protestolar nedeniyle akaryakıt bulunmasında zorluklar yaşanacağı şeklindeki endişelere de yanıt veren akaryakıt tankerleri sahipleri, piyasalarda benzin sıkıntısı çekilmeyeceğine dair güvence verdi.Yunanistan'da tanker ve kamyon şoförleri geçen temmuz ayı sonunda da greve gitmişti.

Ülkede yaşamı felç eden grev, yaklaşık bir hafta sürerken, basın - yayın organları, yoğun turizm sezonunda yapılan grev nedeniyle, yerli ve yabancı turistlerin yurtiçi ve yurdışı rezervasyonlarını iptal ettiklerini, bunun da turizm sektörüne ağır darbe vurduğunu duyurmuştu. Grev nedeniyle ülke genelinde baş gösteren yakıt sıkıntısının yol açtığı sorunları azaltmak için ordu devreye girmişti.

Orduya ait araçlarla ve polis koruması altında, hastane ve havaalanları gibi kritik noktalara yakıt nakliyatına başlanmıştı. Hükümet, AB ve IMF'den aldığı yardım kredileri karşılığında rekabetçiliği arttırmak için kapalı sektörlerden biri olan nakliyatçılığı açma kararı vermiş, kamyon ve tanker sahipleri bu kararı tepkiyle karşılamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler