Suyumuz tükeniyor!

TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan, “SU: Yeni Elmas” raporu, kaynak sıkıntısıyla birlikte suyun da elmaslaşma riskine işaret ediyor.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

Yeryüzündeki su miktarı yıllar içinde sabit kalırken, artan ihtiyaca bağlı olarak su kaynakları üzerindeki baskının daha da derinleştiğinin belirtildiği raporda, bunun su kıtlığı sorununu ortaya çıkardığına vurgu yapılıyor. Raporda “Üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen, Türkiye’nin su stresli bir ülke olduğu biliniyor. 2004 ve 2016 arasında su kullanımında yüzde 50’den fazla artış gerçekleşti.

Mevcut kaynakların 20 yıl içinde tükenmemesi önkoşuluyla, gelecekte Türkiye’nin su kaynakları üzerindeki baskının artması bekleniyor. Gelecek nesillere sağlıklı ve yeterli miktarda su aktarılması için kaynakların korunması ve verimli kullanılması gerekiyor. Kişi başına yıllık 5 bin metreküpten fazla su potansiyeli olan bir ülke su zengini olarak kabul ediliyor. 2023’te 87 milyon nüfusa sahip olması beklenen su stresli Türkiye’nin, 2023’teki su potansiyeli 1.289 m3/kişi seviyesine düşecek” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler