Taksim'de yine gazlı müdahale!

Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin bu akşam Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak bir düğünle evlenmek istemesi üzerine toplanan yurttaşlara polis tazyikli su ile müdahale etti.

Yayınlanma: 20.07.2013 - 14:37
Abone Ol google-news

Çevik Kuvvet ekiplerinin Gezi Parkı girişine izin vermemesinin ardından, yurttaşlar Taksim Meydanı'nda toplanmaya başladı. "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yurttaşlar Gezi Parkı'nın kapatılmasını protesto ediyor.

TAKSİM'DEN FOTOĞRAFLAR

Saat 23:48 Taksim ara sokaklarda göstericiler barikat kuruyor. Polislerin ise Taksim çevresinde gözaltıları devam ediyor.

Saat 23:08 Polis ara sokaklarda gaz bombasıyla müdahaleye başladı!

Saat 22:38 Polis Taksim'de gözaltılara başladı! Çok sayıda gözaltı olduğu iddia ediliyor.

Saat 21:30 Taksim İstiklal Caddesi'nde gruplar toplanmaya başladı. "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atılıyor.

Saat 20:25 Gezi Parkı polis tarafından tekrar halka kapatıldı.Gelin ve damat Nuray Çokol ve Özgür Kaya polis tarafından Gezi Parkı'ndan uzaklaştırıldı.

Saat 20:10 Yüzlerce kişi her bir noktadan Gezi Parkı'na girdi. Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikahları arkadaşlarının alkışları eşliğinde Gezi Parkı'na geldi 

Saat 20:06 Polis Gezi'de toplananları dağıtmaya başladı. İstiklal Caddesi'nde TOMA'lı müdahale devam ediyor.

Saat 20:00 Göstericiler tekrar Taksim Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Saat 19:30 Gezi Parkı’ndaki eski Gezi Kafe’nin olduğu yerden eylemciler Gezi Parkı’na girmeye başladı.

Saat 19:19 TOMA'lar İstiklal Caddesi'nde tazyikli müdahaleye başladı. Gösterciler ara sokaklara dağıldı.

Saat 19:11 Yurttaşlar İstiklal Caddesi'nde oturma eylemi başlattı. 

Saat: 18:45 Polisle göstericiler arasında gerginlik devam ediyor. Polis anons yapıyor.

Saat 18 :40 Polis eylemcileri Gezi Parkı önünden İstiklal Caddesi yönüne itirerek püskürttü. Meydan tamamen boşaltılmış durumda. Yurttaşlar İstiklal Caddesi girişinde eylemlerini sürdürüyor.

Saat18:00 Gezi Parkı girişinde polisler tarafından durdurulan kırmızılı kadın, bir süre polisle tartıştıktan sonra içeriye girmeyi başardı.

Saat 17.15 Gezi Park girişini kapatan polis içeri girişlere izin vermiyor.Gezi Parkı'nda bulunanlar da polislerce boşaltıldı.

"Her yer taksim her yer direniş"

"Siz maaşınızı Tayyip'ten değil halktan alıyorsunuz. Belinize silah taktınız diye bizi engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz" diyen bir vatandaş polis tarafından uzaklaştırıldı. Park çevresinde bulunan yurttaşlar, "Her yer taksim her yer direniş" sloganları atıyor.

Polsi, toplanan grubu Gezi Parkı'ndan uzaklaştırdı

Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırdı.

Polisle göstericiler arasında arbede çıktı

Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırıyor. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı.


 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon