'Taliban seçime engel olamayacak'

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, 20 Ağustos'ta yapılacak devlet başkanı ve bölge seçimlerinde halkı oy vermeye çağırarak "Taliban militanları seçime engel olamayacak" dedi.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban militanlarının, 20 Ağustos'ta yapılacak devlet başkanı ve bölge seçimlerine engel olamayacağını belirterek, halkı oy vermeye çağırdı. Karzai, bir lisede düzenlenen tören sırasında yaptığı açıklamada, ''Seçimler huzur içinde yapılacak. Afganistan'ın düşmanları kargaşa yaratmaya çalışacak, ama bundan endişe duymamalısınız'' dedi.

Afgan yetkililerinin ''Afganistan'ın düşmanları'' olarak nitelediği Taliban militanları, seçim öncesinde saldırıları artıracaklarını ve seçime engel olacaklarını belirtmişti.
Öte yandan, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde ABD uçağından fırlatıldığı sanılan füze saldırısında en az 10 militanın öldüğü bildirildi.

İstihbarat yetkilileri, geçen hafta Pakistanlı Taliban lideri Beytullah Mesud'un öldürüldüğü sanılan bölgedeki Ladda köyü yakınına fırlatılan füzenin bir eğitim kampını hedef aldığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler