Tanrıkulu açılışın maliyetini sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, Başbakan'ın katılımıyla gerçekleştirileceği duyurulan açılış için ne kadar para harcanacağını sordu.

Yayınlanma: 16.08.2012 - 10:53
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"16 Ağustos 2012 tarihli gazetelerde yer alan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adına yayımlanan ilanda Kadıköy-Kartal Metrosu'nun açılışı, raylı sistemlerin toplu taşımanın en önemli ayağı olduğuna olan inançları gibi konular yer almakta ve Kadıköy-Kartal metro hattının açılışına Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı belirtilmektedir" diyen Tanrıkulu, şu sorulara yanıt aradı:

"Alternatif ve maliyetsiz ilan yolları varken, anılan gazete ilanları için ne kadar para harcanmıştır? Bu kadar geniş çapta verilen gazete ilanlarının yüksek maliyetli olduğu düşünülünce, amacı halka hizmet olması gereken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un sorunlarına çözüm için harcanması gereken parayı gazete ilanlarına harcamış olması nedeniyle soruşturma açarak müfettişler görevlendirilecek midir? Herhangi bir soruşturma açılmayacaksa hukuki dayanak ve gerekçeleri nelerdir? Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirileceği duyurulan açılış için ne kadar para harcanacaktır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler