Tanrıkulu akreditasyonu sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan'a "Misafiri olarak gittiğiniz bir üniversitede, öğrencilere, yani ev sahiplerine akreditasyon uygulamadığınız doğru mu" diye sordu.

Yayınlanma: 05.10.2012 - 11:04
Abone Ol google-news

Tanrıkulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Misafiri olarak gittiğiniz bir üniversitede, öğrencilere, yani ev sahiplerine akreditasyon uygulamadığınız doğru mu?

Öğretim üyelerinin üzerlerinin arandıktan sonra konferans salonuna alındığı iddia edilmiştir. Bu iddialar doğru mu? Doğruysa, özgür düşüncenin mekanı olarak bilinen üniversitelerde ders veren hocaları küçük düşürücü bu uygulamanın emrini siz mi verdiniz?

Eğer bu emri siz vermediyseniz, üniversite hocaları ve öğrencilerine yönelik bu küçük düşürücü uygulamayı gerçekleştiren sorumlular hakkında nasıl bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

Rektörlüğün size sunduğu katılımcı öğrenci listesinde ismi bulunan öğrencilerin vatandaşlık numaralarının da alındığı iddiası doğru mu? Bu vatandaşlık numarası hangi maksatla alınmış ve katılımcı öğrenciler hakkında nasıl bir araştırma yapılmıştır?
Katılımcı öğrenciler hangi kriterlere göre belirlenmiş veya elemeler yapılmıştır?
Misafir olarak gittiğiniz bir üniversitede, öğrenciler arasında böyle bir eleme yapmayı ne kadar etik buluyorsunuz?

Çeşitli vesilelerle bazı vatandaşların evine misafir olduğunuz basına yansımaktadır. Misafiri olduğunuz vatandaşların da evlerinde arama yaptırıyor musunuz? Sizin misafirlik anlayışınızla bu tür uygulamalar örtüşüyor mu?

Konferansta öğrencilere, şiddetten uzak durmaları tavsiyesinde bulunduğunuz basına yansımıştır. Peki, siz içeride konuşurken, dışarıda kolluk güçlerinin öğrencilere uyguladığı şiddeti nasıl yorumluyorsunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon