Tapınak için gözler rektörde

İTÜ kampusuna yapılacak cami için “İsterlerse sinagog da açarız” diyen rektör Mehmet Karaca’ya öğrenciler taleplerini 16 bine ulaşan imza kampanyasıyla iletti.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 21:49
Abone Ol google-news

İTÜ rektörü Mehmet Karaca’nın, itü24 sitesine verdiği söyleşide, kampusa cami yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruyu, “İTÜ’ye yakışır, ne çok klasik ne de çok modern bir cami olacak. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” sözleri üzerine öğrenciler tarafından açılan Budist tapınağı kampanyasına 16 binden fazla imza toplandı.

İTÜ’lülerin kampusa Budist tapınağı yapılması talebiyle change. org’da başlattığı kampanyada, 10 bin barajı sadece altı gün içinde 16 binden fazla imzayla geçildi. Kampanyanın ardından öğrenciler, İTÜ Rektörü Karaca’nın Budist tapınağı talebine yerine getirip getirmeyeceğini bilmediklerini söylediler.

Öğrenciler imza kampanyası başlatmalarının nedenlerini şöyle sıralamıştı:

* Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm’le birkaç yıldır ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu. Tipitaka ve Mahayana Sutraları’nı okuyabileceğim huzurlu bir alan istiyorum.

* Dini ihtiyaçlarımı yerine getiremiyorum en yakın Budist tapınağı 2000 kilometre ötede kalıyor öğle tatillerinde gidip gelemiyorum. 

* İTÜ’de Budist tapınağı olmazsa olmaz. Bunca zamandır ciddi eksikliğini duyduk. Dini inançlarımıza saygı gösterin lütfen. 

* En yakın tapınak 3680 kilometre ötede, ibadetimi yerine getiremiyorum.

* Ufak bir şey de olsa olur. Zaten sayımız fazla değil, olmadı sıkışırız.

* Dini ihtiyaçlarımı kampüs içinde yerine getirmek istiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler