"Tarihi bir adım"

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonid Slutskiy, Türkiye ve Ermenistan'ın imzaladığı protokolleri, Kafkaslar'da istikrarı geliştirecek "tarihi bir adım" olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 12.10.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

Türkiye-Ermenistan ilişkilerini normalleştirmeyi öngören protokollerin önceki gün imzalanması hakkında İtar-Tass ajansına konuşan Slutskiy, "Rusya, Ankara ile Erivan arasındaki her türlü yapıcı gelişmeyi destekliyor" diye konuştu. Slutskiy, protokollerin Kafkaslar bölgesinde istikrarın güçlendirilmesini sağlayacak "tarihi bir adım" olduğunu belirtti.

 

İspanyol büyükelçisi'nden 'Ermeni ve kürt açılımlarına' destek
 

1 Ocak'ta AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olan İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos, İspanyanın Milli Günü dolayısıyla Shoreton Otel'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgi protokollerin imzalanması dolayısıyla kutladı. Clos, imzalanan mutabakatın bölgedeki barış ve işbirliğinin ilerlemesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.  Türkiye'nin 'Kürt Açılımı'nada destek veren Clos, "Ülkedeki demokrasinin hızlandırılması ve Kürt nüfusunun durumunun iyileştirilmesinin çok önemli bir taahhüt olduğunu düşünüyorum" dedi. Büyükelçi Clos ayrıca, ülkesinin Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek verdiğini anımsatırken de sürecin ilerlemesi için ellerinden geleni yapmayı arzuladıklarını da belirtti.

 

'Çözüm için atılmış umut verici bir adım'

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Ermenistan dışişleri bakanlarının, Zürih'te imzaladıkları protokolle tarihsel bir adım attıklarını vurguladı ve ''protokollerin, sorunların çözümü için atılmış umut verici bir adım olduğunu'' bildirdi. İki ülke arasındaki yakınlaşma sürecinin bundan sonra da sürmesini umduğunu ifade eden Spindelegger, ''İki ülkenin aralarında henüz çözüme ulaşmamış sorunları da çözerek Avrupa ve Avusturya için de çok önemli olan Karadeniz bölgesinde istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesine katkıda bulunacakları umudunu taşıdığını'' kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler