Tarihi okula sanat galerisi kazandırıldı

Tarihi Kuzguncuk İlköğretim Okulu’nda önceki gün Okul Müdürü İlkay Sakızcı’nın girişimi mimar Gönül Bektaş ve mimar Cengiz Bektaş ile inşaat ekipleri başta olmak üzere Kuzguncuk halkının maddi, manevi yardım ve girişimleriyle kazandırılan Sanat Galerisi açıldı.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 20:32
Abone Ol google-news

Törende destek veren kişi ve kuruluşlara plaket veren Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü  İlyas Tekin; “Okulun rutubetli kömürlüğünden başta Gönül hanım ve Cengiz Bey olmak üzere elbirliğiyle çocuklarımıza güzel bir sanat galerisi kazandırdık. Yakında okulun aslına uygun restorasyonuna da başlayacağız” diyerek emeği geçen herkesi kutladı.  Okul Müdürü İlkay Sakızcı’da Atatürk’ün sanata verdiği önemi hatırlatarak güzel sanatların insan  olmada tamamlayıcı, olmazsa olmaz rolüne dikkat çekti. Bağışta bulunanları tek tek tanıtarak teşekkür etti.

Açılışta genç çellist Selin Nardemir bir dinleti sunduğu Sanat Galerisi’ne en büyük maddi destek Vehbi Koç Vakfı’ndan geldi. Türk Ekonomi Bankası (TEB) galeriye 45 tablo, Fikriye Türkyılmaz da piyano hediye etti. Boya badanadan kum ve çimentoya, mermer işçiliğinden, elektriğe, alçıpana, kapıya kadar her şeyin bağış olarak yapıldığı 80 metrekarelik mekan mimari tasarım ve ince işçilikle en verimli şekilde değerlendirilerek 250 metrekarelik bir galeri imkanına kavuşturulmuş.    

Törene, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Basri Yazıcı, Kuzguncuk Muhtarı Faik Kaptan,  sanatçılar, gönüllüleri ve öğretmenler katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler