Taro Aso'dan buruk veda

Japonya'nın koltuğunu merkez soldaki rakibi Yukio Hatoyama'ya devretmek zorunda kalan muhafazakar Başbakanı Taro Aso, buruk bir veda konuşması yaptı.

Yayınlanma: 16.09.2009 - 09:07
Abone Ol google-news

Ülke tarihinde 54 yıllık muhafazakarların hezimete uğradığı 30 Ağustostaki seçimlerde galibiyeti açık farkla Hatoyama'ya kaptıran Aso, veda konuşmasında, ''Sert ekonomik önlemler almış olmaktan gurur duyabileceğimi düşünüyorum. Kısıtlı bir zaman diliminde Japon halkı için elimden gelenin en iyisini yaptım. Ama ne yazık ki yapmak istediklerimin sadece yarısını yapmış halde ayrılıyorum'' dedi.

Yeni hükümetin ekonomiyi toparlaması için çaba sarf edeceği umudunu dile getiren Aso, sözlerini, Japonya'nın büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını, ancak hükümetin uygun idaresi ve halkın da çaba sarf etmesi sayesinde ülkenin başaracağına inandığını söyleyerek tamamladı.

Aso, küresel mali kriz arifesinde, Eylül 2008'de iktidara gelmiş ve dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Japonya'nın savaş sonrasında gördüğü ikinci büyük resesyona karşı birçok canlandırma planı uygulamıştı.

Bununla birlikte tekrarlanan gafları ve halk nezdinde artan bir adaletsizlik hissi yaratması yüzünden popülaritesi hızla düşen Aso, seçimlerde Liberal Demokrat Parti karşısında ağır bir hezimete uğramıştı. Hatoyama önderliğindeki hükümet bugün göreve başladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler