Tat tomurcukları bağışıklık sistemini de harekete geçiriyor
Amerikalı bilim adamları, dilde acı yiyeceklerin algılanmasını sağlayan tat tomurcuklarına benzer yapıların üst solunum yollarında da olduğunu ortaya çıkardı.
Philadelphia'daki Pennsylvania Üniversitesi'nden Noam Cohen ve ekibi, hastalardan aldıkları sinüs doku örneklerinden laboratuvar ortamında hücre kültürleri üretti.
Bilim adamları, doku örneklerindeki acı tomurcuklarının zatürreye yol açan ''pseudomonas aeruginosa'' bakterisini algıladığını ve mikroba karşı nitrik oksid üreterek tepki verdiğini gözlemledi.
Cohen, ''Bazı insanların bu bakteriye karşı acıyı algılama yeteneklerinden kaynaklanan doğuştan güçlü bir savunma yapıları var. Acı bileşenleri algılamayamayanların savunma sistemleri ise daha zayıf'' dedi.
Araştırmanın tat tomurcuklarını harekete geçiren burun spreylerinin üretilmesine ve insanların sinüs enfeksiyonlarına karşı doğal savunma sistemlerinin güçlendirilmesine imkan tanıyabileceği belirtildi.
En Çok Okunan Haberler
- 'Müzakere edilmez!'
- Yandaş ‘gazeteci’den tepki çeken çıkış
- Canlı yayında 'dolar' tartışması: Tansiyon yükseldi
- Erdoğan ve Steinmeier'ın diyaloğu gündem oldu
- 'Bir milletvekilliğine her şeyi sattın'
- Neler konuşuldu?
- Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
- Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesinden açıklama
- CHP’nin yükselişi sürüyor
- 'AK Partili bakan yardımcısının toplam maaşı...'