Tat’ın 50. yıl hedefinde Portekiz ve İspanya var
Koç Holding şirketlerinden Tat Gıda’nın genel müdürü Arzu Aslan Kesimer, yurtdışında yeni fabrika kurmak veya şirket almayı değerlendirdiklerini söyledi.
Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, “Türkiye’de tarımın önemine inanan Vehbi Koç, gezdiği ülkelerde neyin, nasıl yetiştirildiğini dikkatle izlemiş. Türkiye ile benzer iklimlerdeki Portekiz ve İspanya’daki domates tarımı Vehbi Bey’in dikkatini çekmiş ve Tat’lı serüven başlamış” dedi. Tat olarak Bursa Mustafakemalpaşa ile Karacabey ve İzmir Torbalı olmak üzere üç fabrikada üretim yaptıklarını 450 bin ton işleme kapasitesine sahip olduklarını belirterek, 650 sözleşmeli çiftçi ile çalıştıklarını bunların 50 tanesinin kadın olduğunu toplam çalıştıkları çiftçi sayısının ise 1000 olduğunu söyledi. Aslan Kesimer, 50 yılda 2 milyar kutu salça ve 500 milyon şişe ketçap, 2016’da toplam 65 milyon kutu/kavanoz domates ve domatesli ürün ürettiklerini belirtirken salça ve konserve ürünleri iş kolunda yine 2016’da 379 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini söyledi. Aslan Kesimer, Tat olarak yeni satın almalara hazır olduklarını dile getirerek, “Makarna, domates, süt, sebze meyve işleme gibi sağlıklı alanlara bakıyoruz. Tat’la yurtdışında da yatırım yapmak istiyoruz. Yeni fabrika kurmak ya da satın alma olabilir, özellikle İspanya ve Portekiz’de arayışlarımız var” dedi. Tat’ın 2016 cirosunun 982 milyon TL olduğunu bu yıl bunu 1 milyar TL’ye çıkaracaklarını anlatan Aslan Kesimer, cironun yüzde 10’nun ihracattan geldiğini aktardı.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- Colani’nin arabası
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması
- 'Bıyık altından gülüyorsunuz'