Tatlıses ve Alişan'a şok ceza
Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla haklarında dava açılan Kürşat Yılmaz, iş adamı Korkmaz Yiğit, İbrahim Tatlıses ve manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, 39 sanık, 10 ay ile 66 yıl 10 ay arasında değişen hapisle cezalandırıldı.
İstanbul’da Toprak adlı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla bazı isimler gözaltına alınmıştı. Soruşturmada bazı şarkıcı ve mankenlerin de adı geçmişti.
Haklarında tehdit, kasten adam yaralama ve dolandırıcılık suçlarını işlediği belirlenen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili açılan dava karara bağlandı.
İş adamı Kürşat yılmaz'ın 66 yıl 10 ay hapis cezası aldığı davanın tutuksuz sanıkları İbrahim Tatlıses ve ''Alişan'' olarak bilinen Alişan Serkan Tektaş'a verilen 1 yıl 10,5 aylık ceza, bu sanıklarla ilgili olumlu kanaat nedeniyle ertelendi.
Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklardan Korkmaz Yiğit'in avukatı Kerem Hasbakkal, müvekkili Yiğit ile ilgili daha önce takipsizlik kararı verildiğini ve olayla ilgili Yiğit'in cezalandırılmasının istendiğini belirterek, ortaya yeni bir delil konmadığını ve takipsizlik kararı varken aynı delillerle davanın açılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. Avukat Hasbakkal, müvekkili Yiğit'in beraatine karar verilmesini talep etti.
Tutuklu sanık Kürşat Yılmaz
Esas hakkında savunma yapan tutuklu sanıklardan Kürşat Yılmaz da, hukuka olan inancını kaybettiği için biri hariç tüm avukatlarını azlettiğini ve mahkeme başkanının apar topar davadan çekildiğini belirterek, ''Mahkeme başkanının davadan çekilmeden önce avukatı aracılığıyla kendisinin duruşmaya gelmemesi yönünde haber gönderdiğini, kendisiyle ilgili uygun karar vereceğini ilettiğini ve bu yüzden rapor alarak bir celseye gelmediğini'' söyledi.
Yargılamayla ilgili çeşitli iddialarda bulunan ve kendisinden tahliye olması için haksız yere para alındığını öne süren tutuklu sanık Yılmaz, ''Suçsuz olduğuma inanıyorum. Vereceğiniz karara saygılıyım. Bir an önce hakkımda karar verilmesini talep ediyorum'' dedi. Sanıklara son sözlerini soran mahkeme heyeti, dosyayı karara bağladı.
Heyet, sanıklardan Zekeriya Bacacı ile aynı zamanda mağdur da olan Nadir Göldağı'nın şimdiye kadar savunmalarının alınmamış olması ve dosyanın daha fazla sürüncemede kalmaması için haklarındaki davaların ayrılarak, mahkemenin yeni bir esasına kaydının yapılmasına karar verdi.
Bir süre önce hayatını kaybeden sanıklardan Abidin Cevher Özden hakkında açılan davanın düşürülmesine hükmeden heyet, sanıklardan Kürşat Yılmaz, İbrahim Tatlıses, Ali Maytalman, Ali Uğur Akbaş, Şenol Uğurlu, Ercan Koç, Mehmet Akyıldız, Aydın Balcı ve İlhan Kibar'ın, ''Asena'' olarak da bilinen şikayetçilerden, ''Onur Çakmak'ın iş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek'' suçundan haklarında dava açılmış olmasına rağmen, Çakmak'ın şikayetten vazgeçmesi nedeniyle sanıklar hakkındaki davanın düşürülmesini kararlaştırdı.
Aralarında Kürşat Yılmaz'ın da bulunduğu 11 sanık hakkında çeşitli suçlardan açılan davaların, zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmeden heyet, sanıklardan Kürşat Yılmaz ile bazı sanıkların, ''tehdit'', ''yağmaya teşebbüs'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' gibi suçlardan beraatına karar verdi.
Heyet, tutuksuz sanıklardan manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın, ''örgüt üyeliği'' suçundan delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine hükmederken, gazeteci Takittin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın da ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan, inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlarını kararlaştırdı.
Sanıklardan Korkmaz Yiğit ile eski milletvekili Cemal Enginyurt'un da aralarında bulunduğu 6 sanığın, ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçundan haklarında inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine karar veren heyet, sanıklardan Kürşat Yılmaz ile Korkmaz Yiğit'in, ''Kemal Gülman'a yönelik yağmaya teşebbüs'' suçundan inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlarına hükmetti.
Heyet, yine sanıklardan Kürşat Yılmaz, manken Tuğba Özay, Takiddin Doğan ve Ehat Akyol'un, ''emniyet teşkilatını alenen aşağılama'' suçundan da inandırıcı delil elde edilemediği için beraatlarını kararlaştırdı.
Tatlıses ve Alişan'ın cezaları ertelendi
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Kürşat Yılmaz'ın, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek''ten 4 yıl 2 ay, 2 kez ''nitelikli yağma'' suçundan 20 yıl, 4 kez ''nitelikli yağmaya teşebbüs''ten 20 yıl, 3 kez ''silahla kasten yaralama''dan 5 yıl 7.5 ay, 3 kez ''hürriyetten yoksun bırakma'' suçundan 12.5 yıl ve 2 kez de ''tehdit'' suçundan 5 yıl olmak üzere toplam 66 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
İbrahim Tatlıses ve ''Alişan'' olarak bilinen Alişan Serkan Tektaş'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanığın ise ''kurulan örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 1 yıl 10.5 ay hapisle cezalandırılmalarına karar veren mahkeme heyeti, ''ilerde bir daha suç işlemeyeceklerine dair mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle'' bu sanıkların cezalarının ertelenmesine hükmetti.
Sanıklardan Ehat Akyol, Erdal Çetin, Zekeriya Arslan ve Yavuz Kaşıkçı'ya çeşitli suçlardan toplam 66 yıl hapis cezası veren heyet, 25 sanığa da benzer suçlardan 10 ay ile 15 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezaları verilmesini kararlaştırdı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Kürşat Yılmaz, Erdal Çetin ve Ehat Akyol geldi. Tutuksuz sanıklardan Gökhan Tekin'in de katıldığı duruşmada, müşteki olarak ise Mahmut Cantürk hazır bulundu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt