TBF'den başörtüsü vizesi

Merve Şapcı, izin çıkmasının ardından, lisans alan ilk başörtülü kadın basketbolcu oldu. Şapçı, yerel lig takımlarında Küçükçekmece forması giyecek.

Yayınlanma: 24.09.2016 - 13:38
Abone Ol google-news

Merve Şapcı, izin çıkmasının ardından, lisans alan ilk başörtülü kadın basketbolcu oldu. Şapçı, yerel lig takımlarında Küçükçekmece forması giyecek. Bosna Hersekli basketbolcu Indira Kaljo ve arkadaşlarının FIBA’ya karşı başlattığı imza kampanyasıyla iki yıl önce geçici gerçekleşen başörtüsü serbestisinde nihai kararı bekleyen sporculara izin veren ilk federasyon Türkiye oldu. Bölgesel Kadınlar Ligi’nde yer alan Küçükçekmece Basketbol Kulübü de başörtülü kadın sporculara destek olarak, kadrosuna bu sporcuları katmaya başladı.

Merve: Indira örnek oldu

Hedefinin profesyonel lig olduğunu belirten Merve Şapçı, FIBA’da mücadele verip başörtüsü ile oynama izni alan Bosnalı basketbolcu Indira’yı örnek aldığını belirtirken, “Aslında böyle bir yasağı bilmiyordum. Sonradan öğrendim, konuyu Merve Kavakçı aracılığı ile sayın Bakan Akif Çağatay Kılıç’a taşıyıp, konunun özgürlükler kapsamında değerlendirilmesini istedim. Bu benim tercihim, mutluyum” ifadesini kullandı.

ABD’de de ilk başörtülü

Bu sene Brezilya’nın Rio kentinde yapılan olimpiyat oyunlarında eskrim dalında yarışan Ibtihaj Muhammed de ABD adına olimpiyatlara katılan ilk Müslüman başörtülü sporcu olmuştu. Indira Kaljo’nun başlattığı kampanyanın Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen ve Küçükçekmece Basketbol Kulübü’ne transfer olan Merve Şapcı da destek veren herkese teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler