TBMM Başkanı, CHP ile yarın görüşecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Kürt meselesinin çözümü için mekanizma oluşturulması"na ilişkin bir dilekçe ile başvuruda bulunacak olan CHP'ye yarın saat 11.30'a randevu verdi.

Yayınlanma: 30.05.2012 - 07:01
Abone Ol google-news

CHP Genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ile Faruk Loğoğlu yarın saat 11.30'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek. CHP, TBMM Başkanı'na "Kürt meselesinin çözümü için mekanizma oluşturulması"na ilişkin bir dilekçe sunacak.

Edinilen bilgiye göre dilekçede, "Kürt meselesinin çözümü ulusal mutabakat gerektirmektedir. Ulusal iradenin tecessüm ettiği çatı TBMM olduğuna göre, ulusal mutabakatın oluşacağı yer de TBMM'dir" şeklinde ifade yer alacak. Yeni Anayasa için oluşturulan komisyona işaret edilerek, "TBMM'nin Kürt meselesine benzer bir çalışma içinde olmaması düşünülemez" denilecek.

TBMM denetiminde bir süreç ve mekanizma oluşturulması gerektiğinin altı çizilerek, iki komisyon kurulması önerisi yer alacak. Dilekçede, TBMM bünyesinde bir "Toplumsal Mutabakat Komisyonu" (TMK) ile TBMM dışında, sivil alanda, ona bağlı ve paralel olarak faaliyet gösterecek bir "Akil İnsanlar Grubu" (AİG) oluşturulmasının önerileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler