TBMM'ye 'tutukluluk süresi' çağrısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, video paylaşım sitesi YouTube'dan sorulan sorulara cevap verdi.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 19:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül video paylaşım sitesi YouTube'da soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı'na Dersim tartışması ile ilgili sorular da yöneltildi.

Gül o soruya şu sözlerle cevap verdi: "Bugünlerde çok tartışılıyor bu, güncel bir konu haline geldi. Bu konuyla ilgili ben daha önce üniversite yıllarında okudum doğrusu. Bizim tarihimiz büyük bir tarih. Ama tarihin içinde acılı tatlılı günler oluyor. Yakın tarihimizin içinde Dersim olayları da üzücü olaylar. Benim bilgilerim çerçevisinde bunu biliyorum.

İnsanın vicdanına ve insan haklarıyla bağdaşmayacak, bu benim kendi bilgilerimden ulaştığım kanaattir. Bununla ilgili arşivlerin açılmasında hiç bir mahsurun olmadığı kanaatindeyim. Büyük devletler, büyük ülkeler tarihlerinden korkmazlar. Tartışmalı konularda da arşivlerimizi açıyoruz. Yeter ki günlük polemik mevzusu yapılıp, başka amaçlar peşinede koşulmasın. Arşivlerin açılmasında bir bir sakınca görmüyorum."


Cumhurbaşkanı, Kürt sorunu ile ilgili sorulara da cevap verdi.

"İyi şeyler olacak"
ifadesi hatırlatılınca Gül, "aslında iyi şeyler oldu. Daha iyi şeyler olabilirdi. Terör örgütü bunlardan rahatsız oldu ve saldırılar düzenleyerek bunu önlemek istedi" dedi.

Abdullah Gül'e öğretmen atamaları ile ilgili de sorular geldi. Cumhurbaşkanı "konuyu yakından takip edeceği" sözünü verdi.

 

TBMM'ye çağrı

Gül, Türkiye'de gazetecilerin tutukluluğuna ve uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekilen bir soruya ise "Uzun tutukluluk süresine ilişkin TBMM çalışma yapmalı" dedi. Daha önce bu çağrıyı yaptığını söyleyen Gül bu çağrısını tekrarladığını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler