TEB'den uyarı

Türk Eczacıları Birliği pioglitazon içeren ilaçların Fransa'da "mesane kanseri riskini artırdığı gerekçesiyle" yasaklandığını belirterek, "Türkiye'de 10 farklı ilaçta var ama Sağlık Bakanlığı açıklama yapmadan paniğe kapılmayın" açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 11.06.2011 - 10:07
Abone Ol google-news

TEB Merkez Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren pioglitazon içeren ilaçlar konusunda Sağlık Bakanlığı'nın derhal harekete geçerek kamuoyunu aydınlatması gerektiğini savundu.

Türkiye'de 10 farklı ilacın 62 farklı formunun pioglitazon içerdiğini belirten TEB, pioglitazonun ağız yoluyla alınan, kandaki şeker seviyesini kontrol altına almaya yardıma olan ve Tip 2 yani insüline bağlı olmayan diyabet hastalığına karşı kullanılan bir ilaç olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Türk Eczacıları Birliği olarak, halk sağlığını yakından İlgilendiren böylesine hassas bir meselede Sağlık Bakanlığı'nın bir an önce gerekli incelemeleri başlatmaya ve elde edilen sonuçtan kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz. Halk sağlığının korunmasında temel işleve sahip bir mesleğin mensubu olarak bizler, bu doğrultuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek halkımızı bilgilendirirken, Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılarak bir açıklama yapılmadan paniğe kapılmamaları yolunda uyarıyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler