TEKEL işçilerinden anlamlı kampanya

Tekel işçileri, eylemde iken kızını kaybeden arkadaşları Hüseyin Arslan'ın talasemi hastası oğlunun tedavisi için kampanya başlattı.

Yayınlanma: 30.01.2010 - 10:25
Abone Ol google-news

İşçilerin iş yerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla başka kamu kurumlarına geçirilme talebiyle başlattıkları eylem 47. gününde devam ediyor.

İşçiler, eylem sürerken, talasemi hastası olan 14 yaşındaki kızını kaybeden Batman'daki Tekel iş yerinde çalışan Hüseyin Arslan'ın aynı hastalığı taşıyan oğlu Osman Arslan'ın tedavisi için yardım kampanyası başlattı.

İşçilerin hazırladığı çağrı metninde, baba Arslan'ın, maddi olanaksızlıklar yüzünden oğlu Osman'ı da kaybetmekle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Tekel işçileri olarak, Osman Arslan'ı yasatmak için bir kampanya başlatıldığı bildirilen metinde, ''Osman artık Tekel direnişimizin bir sembolü haline gelmiştir. Onurlu direnişimiz, yine çok büyük bir insanlık onuru taşıyan 'Osman'ı yaşatma' dayanışmasıyla çok büyük bir güce dönüşmüştür'' ifadesine yer verildi.

Yardım etmek isteyenlerin bağışlarını Vakıfbank'ın Batman şubesinde açılan ''00158007282394151'' no'lu hesaba yatırabilecekleri bildirildi.

İşçiler, 47 gündür yaptıkları eylemde kendilerine destekte bulunup anlayış gösteren Ankaralılar ve Çankaya esnafına teşekkür mesajı içeren pankartları da çadırlarının bulunduğu bölgenin girişlerine astı.


DİSK'ten yemek

Üç bin kişilik yemek veren DİSK, eylemin sürdüğü Sakarya Caddesi'nin her iki tarafına kazanlar kurdu. Buradan işçilere yemek dağıtıldı. Genel Sekreteri Tayfun Görgün, eylemlerinin sürdüren işçilere de hitap etti. TEKEL işçilerinin sesini tüm Türkiye'nin duyduğunu söyleyen Görgün, şöyle dedi:

"Onlar sizi duymak istemeyebilirler, halinizi, haklılığınızı görmek istemeyebilirler. Fakat işçi kardeşlerim, bütün Türkiye sizi duyuyor, sizi görüyor, haklılığınızı sonuna kadar destekliyor ve yürekleri burada sizin için çarpıyor. TEKEL işçisi dendiğinde, sizin isimleriniz direnç ve mücadeleyle birlikte anılıyor. İleride birgün, geriye dönüp bakıldığında tarih sizi yazacaktır. Sizin mücadelenizin Türkiye işçi sınıfı mücadelesine katkısını; sizin mücadelenizin demokrasi, hak ve özgürlük mücadelesine katkısını anlatacak.'Direne direne kazanacağız' sloganının yanında artık Türkiye'nin dört bir köşesinde 'Birleşe birleşe kazanacağız!' sloganları da atılıyor. Bu slogan boşuna atılmıyor. Çünkü sizin mücadeleniz, çünkü itfaiye işçilerinin, belediye işçilerinin, sağlık işçilerinin, metal işçilerinin mücadelesi işçi sınıfının birleşmekten ve birleşik mücadele sürdürmekten başka şanslarının olmadığını ortaya koydu."

Bu arada DİSK heyetindeki sendikacılar 4 Ocak'ta 14 yaşındaki çocuğu Mizgin Arslan'ı kaybeden Hüseyin Arslan'la ilgilendiler. Eylemdeki TEKEL işçilerine sanatçıların ve şairlerin ziyaretleri de sürüyor. Bir grup üniversite öğrencisi Türkiye'nin çeşitli yerlerinden topladığı giyim eşyalarını işçilere dağıttı.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru işçilere çuvallarla odun gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler