Tekirdağ’da 58 polise ‘darbe’ gözaltısı

Tekirdağ'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 58 polis gözaltına alındı.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 21:47
Abone Ol google-news

Tekirdağ'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan 82 polis memurundan haklarında gözaltı kararı verilen 58'i, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Askeri darbe girişiminin ardından açılan soruşturmalar kapsamında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde 82 polis memuru açığa alındı. Savcılık talimatıyla açığa alınan polis memurlarından 58 ise gözaltına alındı.


Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan polisler bugün geniş güvenlik önlemleri altında elleri arkadan kelepçeli olarak Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi.


EDİRNE'DE 75 POLİS AÇIĞA ALINDI


Edirne'deki soruşturma kapsamında ise Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 75 polis açığa alındı. Açığa alınan 7'si üçüncü sınıf, 6'sı dördüncü sınıf emniyet müdürü olduğu belirtilirken, aralarında 4 emniyet amiri ile 16 komiser yardımcısı ve 2 baş polis ile 40 polis memuru bulunuyor.


KIRKLARELİ'DEKİ DARBE SORUŞTURMASI


Kırklareli'nde süren darbe girişimi soruşturmasında son 5 gün içerisinde 177 asker gözaltına alındı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen askerlerden aralarında tuğgeneral, yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 44'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.


Aynı soruşturma kapsamında HSYK tarafından açığa alınan 21 hakim-savcıdan 19'u tutuklanırken, 2'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Darbe soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan aralarında 3'ncü sınıf emniyet müdürü, başkomiserlerinde bulunduğu 15 kişiden 1 polis memuru çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler