Tekirdağ'ın ilk kadınlar kahvehanesi açıldı

Tekirdağ'da ilk kez sadece kadınların girip vakitlerini değerlendireceği kahvehane açıldı.

Yayınlanma: 05.01.2010 - 14:08
Abone Ol google-news

Tekirdağ Avukatlar Sokağı'nda ''Kesme Şeker Kadınlar Kahvehanesi'' adıyla hizmete açılan işletmenin sahibi Ülker Has, Tekirdağ'da ''kadınlar kahvehanesinin'' bir ilk olduğunu ve kadınlardan büyük ilgi gördüğü söyledi.

Kahvehaneyi alışılagelmiş ''oyun oynama ve vakit öldürme'' yeri olarak kullanmayacaklarını anlatan Ülker Has, burada kadınlar için güzel işler yapacaklarını ve projeler geliştireceklerini kaydetti.

Kahvehaneye gelen kadınların fikirlerini sorduğunu ve ne tür çalışma yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Has, şöyle konuştu:
''İlk olarak iş başvurusuna gelen bayanların adreslerini aldım. Onları buraya gelip eleman arayan kadınlara önererek iş bulmaların sağlayacağım. Ayrıca çocuklar için projelerimiz var. Maddi durumu iyi olan kadınların kullanmadığı eşyaları ihtiyacı olan kişi ve kurumlara bağışlayacağız. Tekirdağlı kadınlarla çalışıp tüm ülkeye faydalı olacağız.''

İşletmesine ''kafe'' denmesini istemediğini de belirten Ülker Has, ''Burası kadınlar kahvehanesi ama görüntüsünün kahvehane gibi olmasını istemedim. Çünkü kadınlar estetik şeylerden hoşlanır'' dedi.

Ülker Has, kahvehanede kadın günleri düzenlemeye de başladıklarını ve güne gelen kadınların çocukları için çocuk odası düzenlediğini de kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler