Temsilcimiz büyük avantaj yakaladı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile Doosan Arena'da karşılaştı. Temsilcimiz Plzen'i deplasmanda 1-0 yendi.

Yayınlanma: 07.03.2013 - 18:00
Abone Ol google-news

Viktoria Plzen 0-1 Fenerbahçe

Gol: 81DK Webo

Maç sonu

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Viktoria Plzen-Fenerbahçe 3. tur ilk maçının takım kadroları ile hakemleri şöyle:

Stat: Doosan Arena

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)

Viktoria Plzen: Kozacik, Rajtoral, Cisovsky, Prochazka, Reznik, Darida, Horvath, Duris, Kolar, Kovarik, Bakos

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Cristian, Sow, Webo

UEFA Avrupa Ligi'nde Viktoria Plzen ile Fenerbahçe arasında yapılan 3. tur ilk maçının ilk yarısı golsüz tamamlandı.

MAÇIN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Maçtan önemli dakikalar

Deplasmanda oynadığı ilk maçta avantajlı bir skor almak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya temkinli başladı. İlk dakikalarda Viktoria Plzen'in atakları karşısında oyunun temposunu düşüren sarı-lacivertliler, Mehmet Topal ve Cristian ile uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokladı. İlk yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, 38. dakikada kaleci Volkan Demirel'in hatalı pasında kalesinde önemli bir gol tehlikesi yaşadı. 42. dakikada Kuyt ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.
Evindeki ilk maçı kazanmak için sahaya çıkan Viktoria Plzen, karşılaşmanın ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Fenerbahçe savunmasını geçmekte zorlanan ev sahibi ekip, zaman zaman rakibinin ataklarında kalesinde tehlikeler yaşadı. Maçın 38. dakikasında gole çok yaklaşan Viktoria Plzen'de Rajtoral'ın şutunda top direkten döndü. Maçın 42. dakikasında kalesinde önemli bir gol pozisyonu veren Çek ekibi, ilk yarının son dakikalarında ise gol pozisyonu üretemedi.

16. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Kozacik üzerine gelen topu kontrol etti.

26. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Horvath'ın ortasında ceza alanındaki Bakos'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

32. dakikada Mehmet Topal'ın yine ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

35. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Kozacik'den dönen topu altı pasta Sow'dan önce Prochazka kornere gönderdi.

38. dakikada Viktoria Plzen gole çok yaklaştı. Bu dakikada Volkan Demirel'in hatalı pasında Selçuk'dan önce araya girerek topu kapan Rajtoral, ceza alanına girer girmez sert vurdu. Duris, üst direkten dönen topu bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak savunmada Gökhan Gönül'ün ayak koyduğu top ceza alanının dışına çıktı.

42. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Sow, meşin yuvarlağı kale önüne çıkardı. Ön direkte bulunan kalecinin müdahale edemediği topa altı pasta müsait durumda kötü bir vuruş yapan Kuyt, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da kontrollü oyununu sürdüren Fenerbahçe, 59. dakikadan itibaren rakip kalede arka arkaya bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-lacivertliler, 81. dakikada Webo'nun attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak, İstanbul'da yapacağı rövanş maçı öncesinde tur için büyük avantaj sağladı.
İkinci yarıya gol bulmak için çıkan Viktoria Plzen, bu yarıda etkili olamazken, kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Çek ekibinin teknik direktörü Pavel Vrba, 60. dakikada Bakos'un yerine Tecl, 69. dakikada da Duris'in yerine Fillo'yu oyuna aldı. Ancak değişikliklerin ardından da istediği pozisyonları yakalayamayan Viktoria Plzen, 81. dakikada Webo'nun golüne engel olamayınca kendi sahasında 1-0 mağlup oldu.

58. dakikada ceza alanında Gökhan Gönül'ü çalımlayan Kovarik, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak son anda araya giren Bekir İrtegün meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

59. dakikada ceza alanı dışından Sow'un sert şutunda, uzanan kaleci Kozacik elleriyle müdahale ederek topu kornere çeldi.

61. dakikada ceza yayı önünden Cristian'ın vuruşunda, kaleci Kozacik üzerine gelen topu kontrol etti.

66. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest atış kulananan Mehmet Topal, yerden sert bir vuruş yaptı. Savunmaya çarpan topu kaleci Kozacik, direğin dibinden kornere gönderdi.

68. dakikada Ziegler'in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Kozacik topa sahip oldu.
Aynı dakiada Sow'un sağ çaprazdan kaleye parelel gönderdiği topu kaleci Kozacik, Kuyt'dan önce uzanarak kontrol etti.

81. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte Sow'un kafa vuruşunda top kaleci Kozacik'ten döndü. Dönen topu altı pasta Webo kafayla boş kaleye göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, Webo'nun attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Maç öncesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla oynadıkları 3. tur ilk maçında ilk 11'de zorunlu değişiklikler yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapılan derbi maçta ilk 11'de forma giyen, ancak ismi UEFA listesinde bulunmayan Emre Belözoğlu ile cezalı olan Raul Meireles ve Egemen Korkmaz, Viktoria Plzen maçı kadrosunda yer alamadı.

Kocaman, bu oyuncuların yerlerine savunmada Joseph Yobo, orta sahada da Selçuk Şahin ve Mehmet Topal'a görev verdi.

Fenerbahçe Kulübü, taraftarlarını uyardı

Fenerbahçe Kulübü, karşılaşmayı izlemek üzere stada gelen taraftarlarına bildiri dağıtarak, uyarılarda bulundu.

Bildiride kulübün UEFA Avrupa Ligi'nde seyirci ve saha olayları nedeniyle cezalar aldığı belirtilerek, taraftarlardan maç sırasında güvenlik ve disiplin kurallarına uymaları istendi.
Bu arada, karşılaşmanın UEFA tarafından yüksek riskli maç kategorisinde değerlendirildiği ve UEFA delegesi dışında bir de güvenlik temsilcisi atandığı bildirildi.

Diğer yandan, karşılaşma öncesi stat çevresinde güvenlik önemleri alındı.

Meireles tribünde

UEFA Tahkim Kurulu tarafından 3 maçlık cezası bugün onanan Raul Meireles karşılaşmayı tribünden izledi.
Cezasının indirilmesi ihtimaline karşı dün takımla Plzen'e gelen Portekizli futbolcu, cezası onanınca maç kadrosunda yer alamadı.

Biletler kara borsaya düştü

Viktoria Plzen-Fenerbahçe maçının biletleri kara borsaya düştü.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden karşılaşmayı izlemek için Plzen'e gelen Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi stat çevresinde bilet bulmaya çalıştı.

Fenerbahçe'ye ayrılan tribünün biletleri tükendiği için Türk taraftarların, Viktoria Plzen tribünlerinden bilet aldığı görüldü. Biletlerin kara borsada 150-200 avroya çıktığı öğrenildi.
Rakip takımın tribünlerinden bilet alan bazı Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmayı Viktoria Plzen taraftarlarıyla birlikte izledi.

Öte yandan, kendilerine ayrılan bin 200 kişilik tribünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını coşkuyla destekledi. Viktoria Plzen taraftarları da maça büyük ilgi gösterirken, tribünlerde boş yer kalmadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler