Temsili validen 'zamansız atama' sitemi

Artvin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Valilik makamına oturan İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Ahsen Zengin, telefonla aradığı İl Milli Eğitim Müdürü'nden, öğretmen değişikliğinin öğrencileri etkilediği gerekçesiyle yıl ortasında tayin yapılmamasını istedi.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 16:03
Abone Ol google-news

Borçka Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ahzen Zengin, kutlamalar kapsamında ziyaret ettiği Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun makam koltuğuna oturarak temsili vali oldu.

Temsili de olsa Artvin'in ilk bayan valisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Zengin, gelecekte halkın içinden gelen bir vali olmayı arzuladığını söyledi.

Bir süre kentte sürdürülen çalışmalar hakkında Artvin Valisi Yemlihalıoğlu ile sohbet eden Zengin, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker'i telefonla aramak istediğini söyledi.
Makamdaki ilgililerin yardımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Köşker'e ulaşan Zengin, ''Zamansız öğretmen tayinlerinin sene ortasında yapılmamasını istiyorum. Çünkü öğretmen değişikliği eğitim kalitesini düşürüyor. O yüzden derslerde verimlilik olmuyor. Buna dikkat edin'' dedi.

Zengin, daha sonra bazı daire müdürlerini de telefonla arayarak, vatandaşların kamu kurumlarından daha iyi faydalanabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Son olarak Kastamonu'nun Azdavay Kaymakamı Meral Uçar'ı arayan Zengin, bayan kaymakam olmanın ne gibi zorlukları ve avantajları olduğunu sordu.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Nasif, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Cafer Güven Kara, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ile İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan ve öğretmenler de yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler