TEOG Kontenjanları açıklandı/Öğrenmek için tıklayınız
TEOG Lise Kontenjanları, TEOG Lise Tercih Kılavuzu ve TEOG Sınav Sonuçları. MEB Lise Kontenjanları açıklandı mı? TEOG Kontenjanları burada.
Devlet liselerindeki boş kontenjanlar dün akşam saat 19'dan sonra açıklandı. Özel okullara nakil işlemlerinden sonra Türkiye genelinde 13 bin 398 boş kontenjan bulunuyor. Bunların 4.569'u İstanbul'da, 1.440'ı Ankara'da, 1.008'i de İzmir'deki okullarda.
En yüksek puanla öğrenci alan okulların kontenjan durumları şöyle:
Galatasaray Lisesi: 16
İstanbul Erkek Lisesi:42
Kabataş Erkek Lisesi: Almanca 17, İngilizce 26
Kadıköy Anadolu Lisesi:122
Cağaloğlu Anadolu Lisesi:59
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi:32
Haydarpaşa Lisesi: 81
Vefa Lisesi:13
Pertevniyal Lisesi:24
Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi:71
2014 MEB TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye göre, bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek” dedi. 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93’ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini hatırlatan Avcı, şöyle konuştu:
“Bu hafta itibarıyla kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimiz var ama onun telafisi var. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabile- cekler. Bu süreç, eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek. Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil
talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız.”
Öncelik farkı yok
Bakan Avcı, pazartesi nakil isteğinde bulunan veli ile diğer günler istekte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı bulunmayacağını da söyledi.
Kırmançi ve Zazaca
Öğretmen atamalarında tüm branşlara ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Avcı, “Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Kırmançi ve Zazaca lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız” dedi. Bakan Avcı, öğretmen atamaları için 1 Ekim tarihinin beklenmeyeceğini, olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerinin de içinde olduğu kanun metninin genel kurulda görüşülerek, yeni öğretmen atamalarının yapılacağını belirtti
Velinin çilesi bitmedi
Veliler, 1 Eylül Pazartesi günü boş kontenjan bulunan okullardan, çocuğunun puanına uygun olanı seçip tek bir okul için nakil başvurusunda bulunacak.
Nakil süreci 25 Ağustos’ta başlamıştı. Yerleştikleri okulları beğenmeyen öğrenciler, bir hafta boyunca Anadolu liselerinde kontenjan açılmasını bekledi ama özel okula gitmek isteyenler sistemden çıkarılmayınca okullar dolu gözüktü. Nakil dilekçesi veren velilerin bu isteği üzerine e-okul sistemine giren okul yöneticilerinin karşısına, hafta boyunca, “Nakil için başvurduğunuz okulun kontenjanı dolu olduğundan nakil işlemi tamamlanamadı” mesajı çıktı.
Memnun olmayanlar ne yapsın?
Bakanlık, yerleştirildiği okuldan memnun olmayan öğrencilere, “Nakil döneminde oluşacak boşlukları takip edip istedikleri okula nakil talebinde bulunabilirler” önerisinde bulunuyor ancak düşük puanlı öğrencilerin çok şansı yok. Bir de evlerinden çok uzaklardaki okullara yerleştirilen öğrenciler var. Bu öğrencilerin velilerinden bazıları, nakil yoluyla daha yakın ve iyi bir okula yerleşememe durumunda, çocuklarını örgün eğitimden çıkarmak zorunda olduklarını belirtiyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!