Terim de Carvalhal da iddialı

Spor Toto Süper Lig'de bugün yapılacak derbi karşılaşması öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirtirken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iki takımın da çok arzulu bir oyun ortaya koyacağını ve sporseverlerin iyi bir maç izleyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2011 - 07:40
Abone Ol google-news

FİYAPI İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş-Galatasaray karşılaşması öncesinde siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Carlos Carvalhal, takımının kamp yaptığı BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden, teknik direktör Fatih Terim de Florya Metin Oktay Tesisleri'nden, yayıncı kuruluş Lig Tv'nin canlı yayınına katıldı.

Teknik Direktör Carlos Carvalhal, A Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirilen Abdullah Avcı'yı tebrik ederek sözlerine başladı. Siyah-beyazlı ekibin teknik heyetinin Abdullah Avcı'nın hizmetinde olacağını belirterek, kendisine her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Carvalhal, ''Biz teknik kadro olarak tamamen hizmetindeyiz. Kendisinin takımla ilgili sorusu olduğunda ya da ihtiyacı olduğunda ona yardım etmek için buradayız. Çünkü Türk Milli Takımı bir yerde bizim milli takımımız. Aynı zamanda Okan Buruk'u da teknik kadroda aldığı görevden dolayı kutluyorum. Kendisini yakından tanıyorum'' şeklinde konuştu.

Carvalhal, karşılaşma için ise şunları kaydetti:

''Çok iyi hazırlandığımız bir maç oldu. Beşiktaş futbolcuları böyle maçları seviyor. Böyle maçlarda, bazen açıkçası, teknik direktörlerin pek bir şey demesine gerek kalmıyor. Oyuncular ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Böyle maçlarda takım olarak motivasyonumuz üst seviyelere çıktığımızı söyleyebilirim. İçeride oynadığımız Alania Vladikavkaz, Maccabi Tel Aviv, Fenerbahçe ve hatta deplasmanda oynadığımız Bursaspor maçında motivasyon olarak üst düzeydeydik. Bu hislerle oynadığımız maçları genellikle iyi geçirdik. Galatasaray'ın çok iyi takımı olduğunu biliyoruz ve kendilerine büyük bir saygı duyuyoruz. Galatasaray takımını iyi etüd ettiğimizi ve oyuncularımıza iyi anlattığımızı düşünüyoruz. Bunu sonucunda da biz kazanmak istiyoruz. Benim kazanma arzumdan öte oyuncularımın kazanma arzuları olduğunu gördüm. Bu da beni mutlu etti.''

Beşiktaş'ın sahasında yaptığı 8 maçtan 6'sını kazandıklarını, 1'inde berabere kaldıklarını, 1'inde de mağlup olduklarını ifade eden Carvalhal, ''Kendi sahamızda oynadığımızda iyi bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü her zaman bir oyuncu fazla ile oynuyoruz. O oyuncumuz da taraftarımız. Özellikle isteğimiz de 12. adam rolünü sahada yerine getirmeleri'' şeklinde konuştu.
 

Kadro tercihi yaparken kondisyonu iyi ve maçın stratejisine uygun oyuncuları tercih ettiğini belirten Carvalhal, takımına güvendiğini dile getirerek, ''Kadroya aldığımız tüm oyuncular oynamaya hazır ve sahaya çıktıklarını ne yapmaları gerektiğini bilen oyuncular'' dedi.
Galatasaray karşılaşmasının kendileri için viraj niteliğinde olan bir maç olduğunu ifade eden Carvalhal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son zamanlarda takımın daha çok takım olduğunu söyleyebiliriz. Futbolcuların çoğunun, kafalarında benlik düşüncesi olsa bile, bir yerden sonra takımı düşünmeye başladıklarını görüyoruz. Futbolu takip eden insanlar da anlayacaktır, bugün Galatasaray'ın 1 puan gerisindeyiz ama genel klasmana baktığımızda 1 puan gerisindeyiz ama bir çok zorluktan geçerek bu durumdayız. Özellikle milli maç arası girmeden önce 14 günde 5 tane maç oynadık. Türkiye'de değil Avrupa'da bile 14 gün içinde 5 tane maç oynayan takım olduğunu görmedim. Biz böyle zorluklara karşı mücadele ettik. Buna rağmen hala şampiyonluk yarışı içindeyiz. Güçlüyüz, çünkü hala takım gibi oynuyoruz. Avrupa Ligi'nde de ikinci sıradayız ve amacımız gruptan çıkmak. Taraftarlarımızın da bu durumu gördüklerini ve anladıkların düşünüyorum. Onlar bizim kuvvetimiz, gücümüz. Kendi evimizde iyi maçlar çıkarıyorsak, bundaki en büyük faktör taraftarımızdır. Taraftarımızın maçta bunu sürdürümseni istiyoruz.''
Carvalhal, kendisinden sonra canlı yayına katılacak olan Fatih Terim'e selamlarını ileterek, ''Kendisiyle burada konuşmak çok güzel. Kendisiyle karşılaşacağım için çok mutluyum. Fatih Terim çok beyefendi bir kişi '' ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Carvalhal'ın karşılaşma öncesinde, Fernandes, Edu ve Alves'i kadroya almadığı öğrenildi.

Fatih Terim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Carvalhal'ın kendisine ilişkin açıklamalarına teşekkür ederek, ''Sevgili Carlos Carvalhal, hakikaten çok sıcak, çok samimi ve her daim pozitif bir insan. Çok sevecen ve samimi duyguları her an taşıyabilen ender insanlardan birisi. Hocalığının dışında, önce bu tarafından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hocalığı da çok önemli şekilde devam ediyor. Beşiktaş iyi bir takım oldu. Çok iyi bir hocası, kadrosu ve teknik heyeti var. UEFA Avrupa Ligi'nde de sonuna kadar gitmelerini canı gönülden diliyorum. Dinamo Kiev maçında da onlar kadar galibiyetlerini istediğimi de çok samimi olarak ifade etmek istiyorum. İyi bir dost ve arkadaş kazanmanın da zevkini yaşıyorum'' dedi.
Galatasaray ve Beşiktaş'ın yüz yılı aşkın süredir maçlar yaptığını dile getiren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu iki çınar yine bu oyunlardan bir tanesini oynayacak. Beşiktaş sahası ve seyircisi bugün sadece bizim değil, Avrupa'nın da kabul ettiği seyirci. Orada oynamak hem zevkli hem keyifli hem de kolay değil. Açıkcası güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Oyuncularımın isteğinden, bakış açısından çok memnunum. Ümit ediyorum ki seyircilerimiz çok keyifli bir maç seyrederler. İki taraf da oynamayı isteyen ve oynayacak oyunculara sahip. Daima golü düşünen ve de keyif vermeyi düşünen iki ekip. Ümit ediyorum bu maçın kazananı biz oluruz ama şartlar ne olursa olsun, keyifli bir maç olacağını düşünüyorum.''

Beşiktaş karşısında sürpriz bir kadro çıkarmayacağını dile getiren Terim, milli takım kadrolarına 13-14 oyuncu verdiklerini hatırlatarak, ''Sakatlıklar, yorgunluklar kaçınılmaz oluyor. Oynamayan arkadaşlarımızı görme arzusu gibi bir durum ortaya çıkıyor. Zorunlu değişiklikler daşında hiç bir antrenör 11'ini değiştirmek istemez. Ancak herkesi de formda tutmak zorundayız. Bu oyunu tüm kadroyla oynamak istiyoruz. O yüzden de değişikliklere başvuruyoruz. Ancak çok önemli bir sürpriz yok'' diye konuştu.

Galatasaray'ın Beşiktaş'tan 1 puan önde oluşunun oyun anlayışlarını değiştirmeyeceğini dile getiren Terim, ''Benim genel felsefem, puan gerisinde ya da ilerisinde olmamız oyun felsefemizi değiştirmez. Sezon başından beri ortaya koyduğumuz oyun felsefemizi tekrar etmeye çalışacağız. Puan farklarının açıkcası çok taşıdığını düşünmüyorum'' dedi.

''Kendi seyircimi görmek isterdim ama 'yok' diyorlarsa saygı duyacağız''

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un bu sezon aralarında yapacakları karşılaşmalara deplasman seyircisinin alınmaması kararına ilişkin ise Terim, şunları kaydetti:

''Her takım, seyircisini yanında görmek ister. Her seyirci de bu tip maçları seyretmek ister ama bu yıl Futbol Federasyonumuza, yayıncı kuruluşumuza, futbolumuza hepimizin elinden gelen tüm yardımı yapması lazım. Öyle karar vermişlerse bu konuda söyleyecek bir şey yok. Bize saygı duymak düşer bize ama ben de kendi seyircimi görmek isterdim. 'Yok' diyorlarsa, muhakkak bildikleri vardır. Biz de ona saygı duyacağız.''

Terim, soru üzerine, ''Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım Kazım, Selçuk İnan, Melo, Ayhan Akman (Sabri Sarıoğlu), Engin Baytar, Elmander'' şeklindeki muhtemel 11 için, ''12'si de doğru'' ifadesini kullandı.

Terim, sözlerini, ''Beşiktaş'a başarılar diliyorum. Güzel bir maç olsun. Maçtan sonra da sonuç ne olursa olsun kol kola, iki dev dost olarak birlikte çıkalım'' diyerek tamamladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler