Terim: "Hayalim belli"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı-Kırmızılıların yaşadığı şampiyonluk, transfer çalışmaları ve Şampiyonlar Ligi hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Yayınlanma: 24.06.2018 - 11:01
Terim:
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı-Kırmızılıların yaşadığı şampiyonluk, transfer çalışmaları ve Şampiyonlar Ligi hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Instagram TV’de Galatasaray camiasına seslenen Terim şu ifadeleri kullandı: 

 

"Önemli olan taraftarlarımızın hayalini gerçekleştirmekti"

21. şampiyonluk çok önemli. Tarih bu şampiyonluğu ayrı bir yere koyacak. Bundan herkes emin olabilir. Ayrıca zihinlerimiz gibi bedenlerimiz de kayıt tutuyor. Bu kayıt hiç silinmeyecek. Herkes ömür boyu bu kaydı beyninde taşıyacak. Çünkü çok anlamlı ve kıymetli bir şampiyonluk. Pek çok taraftarımızın da bu konuda neler hissettiklerini çok iyi biliyorum. Önemli olan onların hayallerini gerçekleştirmekti. Bu hayalleri gerçekleştirdiğimiz için hepimiz ayrı bir mutluluk taşıyoruz, oyuncularım, ben, yönetim, tüm emek verenler..

 

"Gençlerbirliği maçından sonra taraftarımızın desteği üzüntüyü hırsa çevirdi"

G.Birliği maçından sonra açıkçası çok üzüldüm. Kimsenin bilmediği bir şey var, ben dönüş uçaklarında hemen maçı seyrediyorum. Maçı seyredince daha da üzüldüm. 3 puan kaybına, oynadığımız oyuna, son saniyede büyük takımların yapmaması gereken hataları yaptığımızı görünce daha çok üzüldüm. Bu arada da önemli bir avantajı kaybettiğimiz için de çok üzüldüm. O vaziyette uçaktan inmiştim. Ancak taraftarımız öyle bir iş yaptı ki üzüntüyü daha çok hırsa, daha çok isteği, daha çok çalışmaya ve ne olursa olsun kaybetmeme duygusuna çevirdi bende açıkçası. Ben oradan takım otobüsüne bindim, dışarıda olağanüstü bir atmosfer vardı. Hangi duygularla anlatılır bilmiyorum ama müthiş duygulandım. O anda bir maç olsa tekrar ona konsantre de olabilirdim. Bazen bize sorarlar, en unutamadığınız gün, maç, olay diye. Bunu o anda cevaplamak çok kolay değildir. O an ne hissettiniz diye sorsalar, o gün yüreğime işledi derim.

 

"Şampiyonlar Ligi'nin tadını çıkarmalıyız"

Şampiyonlar Ligi hepimiz için çok önemli. Özellikle Galatasaray camiası Avrupa’da olmaya, başarılara alışkın. Orada olmak istiyor herkes, biz de istiyoruz. En son bıraktığımızda da güzel hatıralarımız var, Real Madrid maçı gibi.. Oralara gelmek, hatta oraları aşmak, daha ilerlemek istiyoruz. Yalnız eğri oturup doğru konuşmak lazım. Gerek ekonomik olarak, gerekse fizik ve yetenek açısından Avrupa liglerindeki bazı takımların durumuyla bizimki arasında oldukça fark var. Şampiyonlar Ligi düzeyinde bir futbol her anlamda farklı bir hazırlık ve kapasite gerektiriyor. O ligde mücadele etmek de bir ayrıcalık ve bu ayrıcalığın da tadını çıkarmalıyız. Bu, bir karamsar tablo çizmesin, ben sadece bir tespitte bulunuyorum Şampiyonlar Ligi’nin. Benim hayalim belli yoksa.. Daha geldiğim ilk gün söyledim. O hayal için de çalışacağız. Ve kazanmak için mücadele edeceğiz. Daha da önemlisi o isteği, arzuyu, azmi gösterecek bir oyun sergilemek için daha çok uğraşmalıyız.

 

"Rahat değiliz"

UEFA’nın yaptırımları belli oldu. Elimizi, kolumuzu bağlayan maddeler var. Açıkçası rahat değiliz. Şartlar ne olursa olsun, yapabileceklerimiz var ve elbette yapacağız. Galatasaray’a da yakışan budur. Bu arada transfer bahisleri var. “Ben demiştim” demek için isim uydurma sezonu da başladı maalesef. Yazılan, son dakika geçilen, sanki sürekli bizim yanımızdaymış gibi sosyal medyada takipçi arttırmak için uydurulan isimlere lütfen itibar etmeyin. Mali koşullarımıza, UEFA yaptırımlarına, kriterlerine, ihtiyacımıza, takım uyumuna göre bazı isimler için gece gündüz Florya’yadayız ekibimizle beraber. Bu arada benim de hoşuma giden isimler de yazıyor basında ve sosyal medyada. Ah keşke olsa da hemen alabilsek. Bir defa şampiyon olmuş mevcut kadromuzu korumak istiyoruz, koruyabilirsek. Yabancı sayısına baktığınız zaman zaten çok fazla alma şansımızın olmadığını göreceksiniz. Bu arada Milik var, Imbula var, Bennacker var, Nuri Şahin var, Bacca gibi isimleri uyduranlara selam gönderiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler