Tersane işçilerinden TBMM önünde eylem

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde çalışan bir grup işçi, kriz gerekçesiyle işlerine son verilmesi ve 3 aydır ödenmeyen ücretleri nedeniyle TBMM önünde protestoda bulundu. Dernek Başkanı Zeynel Nihadioğlu, burada yaptığı açıklamada, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Açıklamanın ardından dernek yöneticileri, taleplerini içeren mektupları ilgililere iletmek için Meclis'e girdi.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 11:53
Abone Ol google-news

İstanbul'dan gelen Tersane İşçileri Birliği Derneği üyesi işçiler, TBMM Dikmen Kapısı önünde protestoda bulundular. İşçiler, ''Patronlar sarayda, işçiler sokakta'', ''Açlığa mahkum olmayacağız'' yazılı dövizler taşıyıp, ''Tersaneler cehennem, işçiler köle olmayacak'', ''Krizin yükü patronlara'' şeklinde sloganlar attı.

Dernek Başkanı Zeynel Nihadioğlu, burada yaptığı açıklamada, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bugüne kadar 117 arkadaşlarını ''iş cinayetlerine'' kurban verdiklerini öne sürdü.

Krizi bahane eden tersane patronlarının işçileri ağır çalışma koşullarına maruz bıraktığını belirten Nihadioğlu, kriz gerekçesiyle 10 bine yakın işçinin işine son verildiğini, ücretlerin büyük oranda düşürüldüğünü, iş sağlığı ve güvenliğine kaynak aktarılmayarak yeni ölümlerin önünün açıldığını iddia etti.

Bu olumsuzlukların son örneğini TORGEM Tersanesi'nde yaşadıklarını dile getiren Nihadioğlu, TORGEM taşeronlarında çalışan 8 işçinin işine son verildiğini ve 3 aylık ücretlerinin ödenmediğini kaydetti. Bu gelişme üzerine tersane önünde başlattıkları direnişte 6. gününe girdiklerini bildiren Nihadioğlu, işverenin işçi alacaklarını ödememekte ısrar ettiğini, sorunu diyalog yoluyla çözme girişimlerinin de sonuç vermediğini ileri sürdü.

''Tersane patronlarının yaptığı gasptır. Emek hırsızlığıdır'' diyen Nihadioğlu, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Nihadioğlu, sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı.

Açıklamanın ardından dernek yöneticileri, taleplerini içeren mektupları siyasi partilere ve TBMM Tuzla Komisyonu üyelerine iletmek için Meclis'e girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler