"TFF kupamızı vermezse..."

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ''TFF bu süreçten sonra da kupamızı vermezse hukuku çiğnemiş olur. Çok önemli hukukçularla çalışıp, TFF, UEFA ve CAS sürecini takip edeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 04.07.2012 - 14:45
Abone Ol google-news

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisini havaalanında coşkulu bir taraftar grubunun karşıladığını anımsatarak, ''Karşılama mutluluk verici bir şey. Şehrin insana sahip çıktığını gösteriyor. Buraya aklanarak gelerek daha bir dik geliyorsun, sorulara daha net cevap veriyorsunuz'' diye konuştu.

Bundan sonraki süreç ile ilgili atacakları adımlar öncesi gerekçeli kararı beklediklerini ifade eden Şener, sözlerine şöyle devam etti:
''Ondan sonra hukukçularımız çalışmalarını sıklaştıracak. Böyle bir olay ilk defa Türkiye'de yaşandı. Ben de ilk defa karşılaşıyorum böyle bir olayla, onun için hukuki sürecin pek sırasını bilmiyorum, hukukçularımız çalışıyor. Trabzonlu, Trabzonsporlu olan herkes hukuken bu kupanın Trabzonspor'un olduğunun tescil edildiğini anladı. TFF bu süreçten sonra da kupamızı vermezse hukuku çiğnemiş olur. 'Ligi böyle tescil ediyorum' demesi bu süreçten sonra biraz tuhaf olmaz mı? Çok önemli hukukçularla çalışıp, TFF, UEFA ve CAS sürecini takip edeceğiz. Ama bunlardan sonra da yine vermezlerse kupamızı, intihar edecek halimiz yok, ama içimiz hep şüpheyle dolu olacak.''

Sadri Şener, en duygulu anının bu süreçte nezarete girdiği dönem olduğunu dile getirerek, ''Kenan İskender, tekerlekli sandalye ile dışarı geldi ve bana eşiyle bir not ulaştırdı. Bunda çok duygulandım'' dedi.

Bundan sonraki süreçte Trabzon basınına ve halkına önemli görevler düştüğünü vurgulayan Şener, ''Gazetelerde okuduğumuz kadarıyla sanki Fenerbahçe bir zafer edası ile dolaşıyor. Trabzon'un ileri gelenlerinin de yaklaşımları çok önemli. Valisi, belediye başkanı, rektörü, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri var. Bunların hepsini 100 kabul edersen, beni 'geçmiş olsun' dileği için arayan sayısı 20. İleri gelenlerin de olaya bakış açısı da bu kadar'' diye konuştu.

Burak Yılmaz'ın transferi


Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Burak Yılmaz'ın transferi konusuna değinerek, şu bilgileri verdi:
''Burak'ın transferi ile ilgili olarak 5 milyon avroyu getiren yok şu ana kadar. Bir Lazio'dan teklif geldi, başka bir kulüpten gelmedi. Onlar da 'şöyle ödeyelim, böyle ödeyelim' diye. Burak da hoca ile konuşmuş, Trabzon'a gelmek istemediğini, yurt dışına gitmek istediğini söylemiş. 10 Temmuz'a kadar iznini ben uzattım. Burak konusunda net bir gelişme yok. 10 Temmuz'a kadar hallolur diye düşünüyorum.''

Egemen Korkmaz ile ilgili olarak da Şener, ''Egemen'in gelmek istediğini ben de duydum. Hocanın da istediğini biliyorum. Bugün hoca ile konuşacağım. Onunla ilgili gelişmeleri haber veririm'' dedi.

Şener, mahkeme kararı ve Türkiye Futbol Federasyonu kurullarının kararları ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:
''Ceza mahkemesi karar veriyor. Orada Disiplin, Tahkim Kurulu var. Onlar da bunlara tamamen ters karar veriyor. Şimdi oturup düzeltmesi lazım. Çünkü ceza her şeyin önüne geçer. Bana göre spor hukukunun da önüne geçer. Sen ceza vermiyorsun, mahkeme içeri atıyor, olmuyor ki. O zaman bir yerde bir yanlış var. Sen Disiplin ya da Tahkim Kurulu olarak itiraz et bakayım, 'bu ceza alamaz' diye. Okuma bile okumazlar dilekçeyi. Ama o bir mahkeme, bir fezleke gönderdiği zaman iki polis seni alıp götürür. Hangisi daha üstün? O zaman onun dediğini yapacaksın.''


''Hepinize hayırlı olsun şampiyonluğumuz''


Sadri Şener, Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak'ın kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada ise yaşanan olayların Trabzonspor kulübünün bembeyaz, tertemiz duygulara sahip olduğunu gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
''Trabzonspor geçmişinde olduğu gibi Türkiye liglerinin en temiz, en centilmen kulübü olduğunu ortaya koymuştur. Benim tarafımdan koyulmamıştır, spor yazarları tarafından koyulmamıştır, Türk adaleti tarafından konmuştur. Bunun üstüne yorum, görüş, itiraz yapmak da mümkün değildir. Dolayısıyla daha önceki gün verdiğim demeci tekrarlamak istiyorum, o sezonun hukuki şampiyonu Trabzonspor'dur. Bunun tersini söyleyecek Türkiye Cumhuriyeti'nde birisinin de olduğunu ben zannetmiyorum. Bundan sonraki işlemler olur, kupa olur olmaz, bu mücadele verilir, ayrı bir konudur. Gençler, '28-29 yıldır şampiyon olmadık' cümlesini artık bundan sonra konuşmasınlar. Bundan sonra sizler de bir şampiyonluk görmüş oluyorsunuz. Çünkü hukuk bunu söylüyor, hukuktan da daha üstün organ olmadığına göre yapacak bir şeyimiz yok. Hepinize hayırlı olsun şampiyonluğumuz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler