TFF'nin delege ayarı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'da gerçekleşecek seçimli genel kurulu öncesi oy kullanacak 302 delegenin belirlenmesi ve bu isimlere yapılacak bildirimlerde bazı sorunların olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 06:14
Abone Ol google-news

TFF’nin delegeleri bugün açıklaması beklenirken daha önce davalık olduğu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ni (TFFHGD) ‘es’ geçtiği tespit edildi. TFF’nin 5 delegeyle seçime katılması gereken ve federasyona üye olan TFFHGD’ye şu ana kadar henüz bir bildirim yapmayıp oy kullanacak isimleri istemediği kaydedildi.

Bunun üzerine dernek avukatı Murat Söylemez harekete geçerek federasyona Kadıköy Noterliği aracılığıyla ihtar çekip usulüne uygun çağrı yapılmasını; aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunup dava açacaklarını belirtti. Söylemez’in gönderdiği yazıda, federasyonun 2010 yılında yapılan olağan genel kurula da TFFHGD’yi usulüne uygun çağırmayıp; kanun, statü ve içtüzüğe aykırı hareket edildiğinin altı çizildi.

Derneğin, federasyona çektiği ihtarda; TFF Genel Kurul İçtüzüğü’nün 3. maddesinde yer alan, “Genel Kurul toplantısının yeri, zamanı, gündemi yönetim kurulunca karara bağlanır. Karardan sonra genel sekreterlik, çağrı tarihinde genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin delegelerini ve delegelere ait bilgileri faks yoluyla talep eder. Üyeler, genel sekreterlik tarafından yapılan çağrıyı takip eden yedi gün içinde genel kurul toplantısında kendilerini temsil edecek delegelerin listesini ve bilgilerini TFF’ye bildirmek zorundadırlar. Genel kurul delegeleri toplantıya ilan ve iadeli taahhütlü mektupla çağrılır” ifadelerinin önemi vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler