TFF'nin tarihi kararına ilk yorumlar

Spor Kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolda şike iddiasıyla ilgili olarak bugün aldığı kararlara ilişkin olarak açıklama yaptılar.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 17:14
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) bugün açıkladığı kararlarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde yapacağı toplantının ardından açıklamada bulunacağı öğrenildi.

Fenerbahçe Kulübü'nde bir araya gelerek, federasyonunun kararlarını bekleyen sarı-lacivertli yöneticilerin, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra konuyla ilgili açıklamada bulunacakları kaydedildi. Yönetim Kurulunun bu hafta içinde toplanacağı ve federasyonun verdiği kararlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ''Bizim açımızdan uzun bir süreçti uzun zamandır belirsizliğin içinde bekliyorduk. Bugün TFF bir karar verdi. Başkan'ın özellikle vurguladığı açıklamalarda ince eleyerek kılı kırk yararak bir karar verdiler. Bence doğru karar verdiler. Hem takımımız adına hem futbolumuz adına hayırlı uğurlu olsun'' dedi. Kendisinin 5 Ağustos'ta ''Şampiyon takım lige başlayacak'' dediğini ancak bunun gerçekleşmediğini vurgulayan Kocaman, ''Bu olmadı, ligde erteleme oldu. 9 Eylül'de şampiyon takım sahaya çıkacak. Hem takımımız hem Fenerbahçeliler hem futbolumuz için hayırlı olsun. Belirsizliğin bitmesi, bir şekilde önümüzün berrak hale gelmesi hepimiz için sevindirici. Bugünkü antrenmanla başlayan süreçte bizim için zevkli, iştahlı ve futbol adına güzel antrenmanlar olacak'' diye konuştu.

 

Beşiktaş Kulübü

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) bugün aldığı kararlarla ilgili açıklama yaptı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, TFF kararları ile ilgili şöyle denildi: ''Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararında açıkladığı gerekçelerle kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz.''

 

Manisaspor Kulüp Başkanı Kenan Yaralı

Manisaspor Kulüp Başkanı Kenan Yaralı, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) bugün aldığı kararlarla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ''TFF doğru hareket ediyor. Sonuçta bilgi olmadıktan sonra nasıl karar verecek? TFF'nin aldığı kararların başından bu yana destekçisiyiz. Destekçisi olmaya devam ediyoruz. Bir an önce bu konuların netleşmesi lazım. Doğru yoldan hareket ediyorlar. Kanunlara, nizamlara uygun hiçbir boşluk bırakmadan kararlar alıyorlar. Sonuçta net kararlarını verecekler.''

 

Sivasspor Kulübü Başkan Vekili Sarılar

Sivasspor Kulübü Başkan Vekili Erdal Sarılar, ''Biz tabii karardan çok memnun olduk. Zaten biz başından beri suçsuz olduğumuzu, bizimle ilgili bölümde hiçbir delilin olmadığını, başkanın polis sorgusunda, savcılık sorgusunda elimizde belgeler vardı, tabii gizlilik açısından biz basına veremiyorduk, boş olduğunu biliyorduk. Tabii bunun paralelinde federasyon da aynı kararı alınca, mutlu olduk. İnşallah bu sürecin kısa sürede değerlendirilip, kulüp başkanımızın ve kulübümüzün suçsuz olduğu daha net olarak açıklanırsa daha mutlu olacağız'' dedi.

Kulübün ikinci başkanı Mehmet Oflaz ve asbaşkan Faruk Taşseten'in PFDK'ya sevkleri ile ilgili olarak ise Sarılar, ''İki arkadaşımız tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Soruşturma dosyasında, arkadaşlarımızın otelde Fenerbahçe'ye verilen yemekten sonra çıkıştaki vedalaşma fotoğrafları var. Mehmet beyin ve Faruk beyin fotoğrafları var. O fotoğraflardan dolayı tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildiler. Onu da zaten Ertuğrul Özkök yazmıştı, kamera görüntüleri var, onları da vereceğiz. Daha iyi oldu, arkadaşlarımız da orada hemen aklanacaklar. Onu da belirteyim'' diye konuştu.

Bundan sonraki aşamada neler olacağı yönündeki soru üzerine Sarılar, ''Bundan sonraki süreçte takımımızı inşallah güzelce lige hazırlayacağız. İki yıldır çektiğimiz sıkıntıları çekmeden, güzel bir giriş yapıp sezon sonuna kadar takımımızı iyi götürmek istiyoruz'' dedi. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın aklanarak cezaevinden çıkmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Sarılar, Otyakmaz'a başkanlık emanetini güzelce teslim etmek istediğini söyledi.

Federasyonun bir an önce bu soruşturmayı tamamlamasını temenni eden Sarılar, ''Ben etik kuruluna teşekkür ediyorum, güzelce incelemişler, sonraki gelen dosyaları da inceleyerek bu işin tam nokta imzasını koyarak, kulübümüz açısından aklanarak bitirilmesini istiyorum. Türk futbolunun bu süreçten çıkması lazım, gerçekten hepimiz manen çok yorulduk'' ifadelerini kullandı.

Taraftarlardan, bu zorlu süreçte takıma ve yönetim kuruluna destek isteyen Sarılar, 2 senedir takımlarının ligde küme düşme korkusu yaşadığını hatırlatarak, bundan sonraki süreçte korkulu rüya yaşamak istemediklerini söyledi. Ligde üst sıralara oynamak istediklerini anlatan Sarılar, iyi transferler yaptıklarını belirterek, teknik direktör Rıza Çalımbay, teknik heyet ve futbolculara güvendiklerini sözlerine ekledi.

 

Eskişehirspor 2. Başkanı Hoşcan

Eskişehirspor 2. Başkanı Mesut Hoşcan, şunları söyledi: ''Federasyon şike soruşturması kapsamındaki şahısların kişilik haklarını korumak amacıyla dosya üzerindeki iddianamenin hazırlanması ve gizlilik kararının kaldırılması ardından karar vereceğini açıkladı. Beklenen net açıklama yapılmamıştır. Liglerin 9 Temmuz'da başlayacağı belirlendi. Yeni sezon için hazırlıklarımızı aynı tempoda devam ettirip bizim artık gündemin futbol oynanmasına yönelmemizdir. Tüm çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Federasyonun alacağı kararlara saygı duyacağız.''
 

Bucaspor Kulübü Başkanı Üstündağ

Spor Toto Süper Lig'e geçen sezon veda eden Bucaspor'un Kulüp Başkanı Şeref Üstündağ, Türkiye Futbol Federasyonunun bugün açıkladığı kararlarla yargı sürecini beklemeyi tercih ettiğini, Avrupa'daki uygulamaların bundan farklı olduğunu söyledi. Kendilerinin bu kararı değiştiremeyeceğini ifade eden Üstündağ, ''Yarın yönetim kurulunda görüşeceğiz. Normal olarak bakıldığı zaman geçen sene çok hakkımız yendi. Yargı süreci devam ediyor, bir soruşturma var. Bu süreç Türk futboluna da zarar verdi, Türk futbolu adına üzülüyorum. Bizim beklentimiz daha farklıydı ama Türk futbolu için hayırlısı olsun'' dedi.

 

Altay Kulübü Başkanı Hızlıok

2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Lig'e veda eden Altay'ın kulüp başkanı Ömer Hızlıok, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün açıkladığı kararlara ilişkin olarak hukuk kuruluyla bir toplantı yapacaklarını bildirdi. Hızlıok, federasyonun bugün aldığı kararlar için üzüntülü olduklarını belirterek, ''Ani bir değerlendirme yapmak yanlış olur. Yarın hukuk kurulumuzla bir toplantı yapacağız. Yarınki toplantının ardından gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Şener

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kendisinin, kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar ve yönetim kurulu üyesi Recep Denizer'in PFDK'ya sevk edilmesine bir anlam veremediğini belirterek, ''Neden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimize anlam veremiyorum. Bu konuda federasyon üyesine sordum. 'İsmi geçen herkes sevk edildi' dedi. Emniyette, adliyeye çıkmadan serbest bırakılan yöneticimiz Recep Denizer bile PFDK'ya sevk edildi. Diğer yöneticilerimizden PFDK'ya sevk edilmeyen var. Herkesin ismi geçiyorsa onlar niye sevk edilmedi'' dedi.

Futbol Federasyonuna ''Elimde yeterli belge yok diyorsun, bizi nasıl PFDK'ya sevk ediyorsun'' diyen Şener, ''Hadi kulübe yazı geldi, savunmamız istendi ve biz de gittik, 'Belgeleri paylaşamam, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis var' diyorsun, biz o belgeleri görmeden kendimizi nasıl savunacağız' diye konuştu.

 

İlgili haber için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler