TGC medyaya görevini hatırlattı

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan protesto eylemleri sırasında gazetecilerin protesto edildiğini ve çalışmalarının engellendiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak yaralanan meslektaşlara geçmiş olsun dedi, medyaya da görevini hatırlattı.

Yayınlanma: 02.06.2013 - 15:08
Abone Ol google-news

“İktidarın basın üzerindeki aşırı baskısı nedeniyle bazı yazılı ve görsel kuruluşların haberlerini sansürlemesinin yarattığı sorunların; zaten türlü güçlükler altında görev yapan  gazeteciler hedef seçilerek çözülemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” diyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin açıklaması şöyle;

“Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan gösterilere polisin aşırı güç kullanımı ve sert müdahalesi sırasında  gaz bombaları ve plastik mermilerle birçok meslektaşımız yaralandı. Olaylar sırasında gazeteciler, emniyet güçlerinin yanı sıra protestocuların da hedefi oldu. Bunlar kabul edilemez.  Medyayı hedef seçerek sorunlar çözülmez.

Gazeteciler Hedef Seçilmemeli


Muhabirler, foto muhabirleri, kameramanlar en zor koşullarda halkın haber alma hakkı için görev yapıyorlar. İktidarın basın üzerindeki aşırı baskısı nedeniyle bazı yazılı ve görsel kuruluşların haberlerini sansürlemesinin yarattığı sorunların; zaten türlü güçlükler altında görev yapan  gazeteciler hedef seçilerek çözülemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Medyanın görevi


Medya kuruluşlarını da başta siyasi otorite olmak üzere tüm taraflardan gelen baskılara karşı direnerek sansüre karşı çıkmalarını, gelişen olaylarla ilgili Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ni dikkate alarak toplumu doğru ve hızlı bir biçimde bilgilendirmeleri konusunda sorumlu davranmaya çağırıyoruz.”

Yaralanan Meslektaşlara Geçmiş Olsun

Son olaylarda yaralanan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor,  basının görevini yerine getirmesi için gerekli güvenlik koşulların sağlanmasını istiyoruz. İktidarı otoriter tavrından vazgeçmeye, basın ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi temel hak ve özgürlükler konusunda özenli davranmaya, copsuz, biber gazsız, plastik mermisiz bir üslup geliştirmeye davet ediyoruz. Muhalefetin de söylemlerinde basın emekçisini koruyan bir üslup kullanmasını bekliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler