Tişört gözaltılarında yeni kriter: Giydiğiniz tişörtte ne yazdığı anlaşılmazsa gözaltına alınacaksınız

15 Temmuz davasına bir sanığın "Hero" tişörtüyle katılması sonrası başlayan "Hero" tişörtü gözaltıları yeni bir boyuta taşınıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere gelen sözlü talimat sonrası, anlamlı bütünlük oluşturmayan harf baskılı tişört giyenlerin karakola götürülerek sorgulanacağı belirtildi.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 18:37
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi davasında bir sanığın üzerindeki "Hero" tişörtü büyük tartışma konusu olmuş, sonrasında Erdoğan'ın tek tip kıyafet talimatı gelmişti.

Olay bununla sınırlı kalmazken, benzer tişörtü giyen onlarca kişi ülkenin değişik yerlerinden üzerlerindeki tişört gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

Son olarak "My Dad My Hero" yazılı tişört giyen küçük çocuk annesiyle birlikte gözaltına alınırken, bu gözaltıları farklı bir boyuta taşıyacak ilginç bir talimat gündeme geldi

Harflerin ne ifade ettiği öğrenildikten sonra...

SoL'un haberine göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gelen sözlü talimatta, anlamlı bütünlük oluşturmayan harf baskılı tişört giyenlerin karakola sorgulanmak üzere götürülmesi istendi. Harflerin ne ifade ettiği öğrenildikten sonra, sorgulamanın biteceği öğrenildi.

Uygulamanın ne şekilde yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler