Titanik'i bulan gemi Didim'de
Dünyanın en ünlü batığı Titanik'i Atlas Okyanusu'nun yaklaşık 4 bin metre derinliğinde bulan ekibi taşıyan Nautilus gemisi, Aydın'ın Didim ilçesine geldi.
Kuzey Atlantik sularına gömülen dev yolcu gemisi Titanik'in enkazını 1985'te bularak adını duyuran Amerikan Deniz Araştırma Vakfı Başkanı Robert Ballard, Nautilus gemisinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Amerikan Deniz Araştırma Vakfına ait geminin daha önce birçok bilimsel araştırmada kullanıldığını belirten Ballard, ''Ege ve Akdeniz'de araştırmalar yapacağız. Amacımız Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak'' dedi.
Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) Başkanı Tufan Turanlı da geminin bu yıl Türkiye'nin dışında Yunanistan, İsrail, İtalya, İspanya ve Portekiz'de çalışmalar yapacağını, 2012 yılında da Uzakdoğu'ya gideceğini bildirdi.
Turanlı, Titanik başta olmak üzere Bismark, Lusitania gibi birçok tarihi gemiyi bulan Dr. Ballard'ın Türkiye'ye gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, ''Gemi, bundan sonra isteyen Türk bilim adamlarının kullanımına da açılacak. Türk sularında daha derinlere inebilme imkanı bulacağız'' dedi.
Nautilus'un 65 metre uzunluğunda ve 10.5 metre genişliğinde olduğunu belirten Turanlı, geminin 6 bin metreden görüntüleme ve bulgu toplama yeteneğine sahip olduğunu söyledi.
Turanlı, iki araştırma denizaltısının bulunduğu gemide 16 teknik personel ve çeşitli bilim dallarından 32 kişinin görev yaptığını kaydetti.
Video Haberler
-
Kayseri'de bir kişi kahvehanede bıçakla öldürüldü
-
Zeytinburnu'nda 'kaçak göçmen' operasyonu
-
Canlı yayındaki çıkışı yorumladı
-
Çok Güzel Hareketler'den 'konut krizine' gönderme
-
HES yapılacaktı: Mahkeme sonuçlanmadan ağaçlar kesildi
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
Dünyaca ünlü Türk doktordan 'Stres' uyarısı
-
Pedlere 'indirim' zam olarak yansıdı
-
Lahmacun Bodrum'da 200, Gaziantep'te 10 TL
-
Tekirdağ merkezli fuhuş operasyonu: 8 şüpheli yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
Saat 22.00'de 'kaçış planı' açıklayacak
-
Koç-ROK tartışmasının sahne arkası
-
'Para gönderttiğin paravanın başında ailenden kim var?'
-
Pakize Suda ile ilgili üzücü haber
-
5 asker şehit
-
Merkez Bankası hakkında kritik iddia
-
AKP'den ilk yanıt geldi
-
'Üçüncü ittifak geliyor, sıkı dursunlar'
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
AKP'li isimler A Haber'de yanıt verme sırasına girdi