Tiyatrolar mahallelere gidiyor

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, görevde bulunduğu süreçte yeni bir uygulama başlatarak ücretsiz tiyatro gösterilerini semtlerde yurttaşların ayağına götüreceğini belirtti.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak ilçesinin bir kültür-sanat kenti olması için çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Tartan, görevde bulunduğu süreçte yeni bir uygulama başlatarak ücretsiz tiyatro gösterilerini semtlerde yurttaşların ayağına götüreceğini belirtti. Amatör tiyatro topluluklarının yanı sıra, tanınmış tiyatro gruplarını da çağırarak onları mahallelerde izleme olanağı yaratacaklarını ifade eden Tartan, "Tiyatro gösterileri yazın mahallelerde, meydanlarda kışın ise ilçemizde bulunan okulların salonlarında yapılacak. Vatandaşlar televizyonlarda izledikleri, gazetelerde okudukları sanatçıları yakından görme fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca çocuklara tiyatro sevgisi aşılanacak" dedi.

Belediyenin kültür merkezlerinin sahnelerini amatör tiyatro gruplarına açacaklarını ve bu konuda her türlü desteği de sağlayacaklarını vurgulayan Tartan, semt merkezlerinde ayrıca çocuklara tiyatroyu sevdirmek için Çocuk Tiyatroları oluşturduklarını, bu arada kurulu yapıları destekleyeceklerini ve burada çocukların geleceğin birer sanatçısı olarak yetişeceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler