TOKİ Başkanı: Sur sit alanı, toplu konut yapılamaz

Diyarbakır'ın Sur ilçesine toplu konut yapılacağı iddiaları ile ilgili konuşan TOKİ Başkanı '' Sur sit alanı,toplu konut yapılamaz.'' dedi.

Yayınlanma: 27.12.2015 - 15:47
Abone Ol google-news
TOKİ Başkanı: Sur SİT alanı, toplu konut yapılamaz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar sırasında kullanılamaz hale gelen binaların yerine toplu konutlar yapılacağı iddialarını cevaplayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Böyle bir şey yok' dedi. Turan "Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur'a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir" diye konuştu.

''HER İSTEYEN İSTEDİĞİ BİR ŞEYİ YAPAMAZ''

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Vatandaş, ‘Sur yıkılıyor. TOKİ gelip bina yapacak buraya’ diye düşünüyor. Yok böyle bir şey. Sur’un tarihi dokuya uygun planı var. Her isteyen burada istediği gibi bir şey yapamaz” dedi.
 
TOPLU KONUT YAPILMAYACAK
 
Sur içinin SİT alanı olduğunu vurgulayan Turan, “Tescilli bir sürü bina var. Koruma amaçlı imar planı var. Buranın tamamen boşaltılarak planlanan şey yüksek katlı binalar değil. Tamamen tarihi dokusuna uygun planlanmış ve koruma kurulunca onaylanmış bir plan var ortada. Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur’a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler