Tolon'un ifadesi alınmayacak

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, ''Haber alma ödeneğinin kullanımı''na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacak kişiler arasında müvekkilinin yer almadığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 16:42
Abone Ol google-news

İlkay Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, dün bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait örtülü ödenekten 2002-2004 yılları arasında yapıldığı ileri sürülen harcamalarla ilgili olarak, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı emekli personelin ifadesinin alınacağına dair haberler yapıldığını belirtti.

Avukat Sezer, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları müracaat üzerine, söz konusu iddialarla ilgili ifadesine başvurulacak kişiler arasında müvekkili Tolon'un yer almadığının kendilerine, savcılıkça bildirildiğini kaydetti.

İddiaya konu olan tarihlerde Tolon'un önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Ege Ordu Komutanı sıfatıyla İzmir'de ve daha sonra 1. Ordu Komutanı olarak İstanbul'da görevli olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bu, müvekkilimin, ayrı bir bütçesi ve ödeneği bulunan Jandarma Genel Komutanlığına yönelik iddialarla herhangi bir irtibatı bulunmadığının açık göstergesidir. Ömrünü Cumhuriyet'in temel nitelikleri ile Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalarak, ülkesine ve milletine hizmet etmeye adamış, tüm yaşantısı boyunca hukuka ve kanunlara harfiyen riayet etmiş, TSK'da ordu komutanlığı dahil olmak üzere pek çok önemli görev üstlenmiş şerefli bir subay olan müvekkilimiz emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon hakkında, doğruluğu araştırılmaksızın, kamuoyunu ve adaleti yanıltmaya yönelik maksatlı olarak yapılan bu gerçek dışı yayınların, sağduyulu halkımızca en doğru biçimde takdir edilmesini temenni ederiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler