Toplu tecavüzde kadınların da suçu varmış

Hindistan İçişleri Bakanı, iki gün önce eşiyle birlikte bisiklet turu yapan İsveçli turist kadının toplu tecavüze uğradığı olayla ilgili, kadının da "suçu" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.03.2013 - 17:53
Abone Ol google-news

Son dönemde adı sık sık tecavüz vakalarıyla anılan Hindistan'da yöneticilerin açıklamaları da kadınlara dönük düşmanlığı pekiştirir nitelikte.

Hindistan İçişleri Bakanı Uma Shankar Gupta, Madhya Pradesh eyaletinde eşiyle birlikte bisiklet turundayken toplu tecavüze uğrayan İsviçreli kadının da yaşanan olayda “hatası” olduğunu savundu.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı, olayın ülkeleri açısından oldukça üzücü olduğunu belirtirken, hatanın bir kısmının da turist çiftte olduğunu çünkü nereye gittiklerini polise bildirmediklerini söyledi.

“Yabancı turistler geldiğinde planları hakkında polise bilgi vermeliler” diyen Bakan, “Sistem böyle ancak buna uyulmuyor. Şehrin dışında bir alanda çadır kurmuşlar.
Böyle bir olay olmamalıydı. Bu konuda yabancı turistler için daha fazla ne yapabileceğimiz düşünüyoruz”
diye konuştu. Bakanın açıklamaları Hindistan'da büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen olayda, çifte saldıran ve 8 kişi olduğu belirtilen bir grup erkeği dövüp etkisiz hale getirdikten sonra, 39 yaşındaki kadına tecavüz etti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan kadının pazar günü taburcu edildiği belirtilirken, konuyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tecavüz kurbanı kadının yargılama sona erene kadar Hİndistan'da kalmak istediği ifade edildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında da 23 yaşındaki Hindistanlı bir tıp öğrencisi, başkent Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğramış ve ağır bir şekilde darp edilmişti. Olay Hindistan'da ve tüm dünyada büyük tepki uyandırırken, tahlisiz kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Tecavüz olaylarının çok sık yaşanmasından dolayı Yeni Delhi “tecavüzün başkenti” olarak nitelendirilirken, Polis raporlarına göre, kentte her 18 saatte bir tecavüz olayı medyana geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler