Toyota bayisi dünya birincisi oldu

Lübnan'da Toyota'nın dünya genelindeki bayileri arasında düzenlenen yarışmada Toyota Plaza Kocaeli Kaya, aksesuar satışlarının geliştirilmesine yönelik hazırladığı projeyle dünya birinciliğini kazandı.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

Toyota Plaza Kocaeli Kaya Genel Müdürü Atalay Kaya, yeni araç satışlarında düşük olan aksesuar satışlarının artırılmasına yönelik hazırladıkları projenin, Türkiye'de 12 proje arasından Toyota üst yönetiminin oylarıyla 1. olduğunu hatırlattı.

Daha sonra Toyota araçlarının en büyük bağımsız distribütörü Abdul Lateef Jameel Co. Ltd. (ALJ Grup) tarafından 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde Beyrut'ta düzenlenen ''Kurumsal Kültür Değişim Maratonu Konferansı''nda Türkiye'yi temsil ettiklerini ifade eden Kaya, projelerinin burada da birinci seçildiğini ifade etti.

Projenin tüm dünyadaki Toyota bayilerinde uygulanacağını kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
''Bayilik, yalnızca otomobil alıp, satmaktan, servise gelen araca bakım yapmaktan ibaret değil. Projemiz araç başı satılan aksesuar miktarını yükseltmeye yönelikti. Mevcut durumumuzu analiz ettik, hedef koyduk, bu hedefe nasıl ulaşacağımızı araştırdık. Başlangıç hedefimiz, Toyota'nın ortalama olarak ön gördüğü bir rakamdı ve bunun üzerinde çalışmalar, neden analizleri yaptık, iyileştirmeye yönelik önerilerde bulunduk. 7 aylık sürede devam eden projede sonuçları aldığımızda belirlediğimiz hedefin yüzde 20'lik payla üzerinde olduğumuzu fark ettik. Sıfır araç satışı sırasında aksesuar satışımız yüzde 60 civarında, satış sonrasında aksesuar satışı da yüzde 40 oranında artış gösterdi.''

Yaptıkları çalışmaların etkinliğinin net olmasının başarıyı getirdiğini savunan Kaya, ''Türkiye'de ya da dünyada yarışırken, yapılan çalışmanın tüm bayiler, ülkeler için örnek olabilmesine dikkat ediliyor. Projemiz, tüm ülkelere örnek olan, hepsinin uygulayabileceği bir çalışma oldu. Projemizin, ülkemizdeki ve dünyadaki Toyota bayilerinde 'örnek bayi çalışması' olarak gösterilmesi bize yürek kabartan ayrı bir duygu veriyor'' diye konuştu.

Kaya, atıkların azaltılması ve geri dönüşümle ilgili bir projelerinin devam ettiğini, çevre, sosyal sorumluluk, iş geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler