Tozkoparan'dan çıkan dünya rekoru

Fenerbahçe’nin İzmir bölgesi sporcularından Emre Sakçı, Tozkoparan’da yapılan Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, erkekler 50 metre kurbağalamada 26.67 ile 17-18 yaş gençler dünya rekorunu kırdı. Uluslararası Yüzme Federasyonu tarafından yılın en iyi zamanı olarak belirtilen 27.05’i geçen Emre, dünya rekoruna imza attı.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 20:20
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü, amatör branşlara yaptığı yatırımların karşılığını birer birer alıyor. Başarılar kaçınılmaz oldu. Futbol, basketbol, voleybol, masa, tenisi, atletizm, kürek derken bir büyük başarı haberi de dün sabah yüzmeden geldi. Sarı - Lacivertlilerin İzmir bölgesi sporcularından Emre Sakçı, Tozkoparan’da yapılan Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde 26.67 ile 17-18 yaş gençler dünya rekorunu kırdı.

Tarihe geçen başarı

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından bu kategoride yılın en iyi zamanı olarak belirtilen 27.05’i geçen Emre, dünya rekoruna imza atarak erkeklerde tüm yaş gruplarında dünya rekoru kıran ilk Türk sporcu oldu. Emre, yarışmaların ilk gününde 47.27’lik derecesiyle erkekler 100 metre serbestte birinci olmuş ve dünya gençler rekorunun 7 salise gerisinde kalmıştı.

Akşam rekor çıkmadı

Aynı Emre, akşam seansında yine 50 metre kurbağalamada, bu kez büyük erkekler kategorisinde yarıştı. Fakat, sabahki başarısını yineleyemedi. Rakibi Demir Atasoy 26.48’lik derecesiyle 1.’liğe uzanırken, genç rekortmen, 26.91’le 2. oldu.

Dev kulaç Emre

25 metrelik havuzda çalışan Emre 50 metrede rekor kırdı. Zoru başardı. Ben Emre’ye bugün “Dev kulaç” diyorum. Genç yüzücü ocak ayı itibarıyla büyükler kategorisine terfi edecek. Bir başka güzel haber de Emre’nin yanısıra İlknur Nihal Çakıcı, ve Berkay Şendikici’nin dereceleriyle şimdiden olimpiyat (B) barajını geçmiş olmaları. 200 metre serbestte Esra Kaçmaz’ı atlamışım, son anda aklıma geldi. Haydi çocuklar sizlere güveniyoruz.

‘Olimpiyat için çok iddialıyız’

Emre’nin kırdığı rekorun ardından başarının mimarı olan hocası Türker Oktay’a ulaşıyorum. Eşi Bahar hanım (yüzme antrenörü) ve kondüsyoner Şafak Temur, Türker Hoca’yla birlikte başarıdaki pay sahipleri. “Cumhuriyet” olarak ilk tebrik eden olmuşuz. Türker Hoca başlıyor anlatmaya: “İzmir’de çalışıyoruz, İzmir’liyiz, havuzumuz 25 metrelik. Tek sıkıntımız bu. Hedefimiz olimpiyatlar. 2020 yılında çok iddialıyız. İkincilik dahi bizleri mutlu etmez. Bütün sporcularımızla beraber artık bir aile olduk. Emre çok temiz bir çocuk. Boyu 2.00. Gelecek vaat ediyor. Dünya rekoru kırmadan önce 100 metre serbestte de 7 saliseyle dünya rekorunu kaçırdı. İzmir ekibi olarak bizde daha çok milli sporcular var. Emre’nin rekorları kalıcı olmayacak. Bugün Emre rekorları altüst etti yarın bir başkası. Başarılarımızın tesadüf olmadığını herkes görecek.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon