Trabzonspor 1- Fenerbahçe 3

Spor Toto Süper Final'de Avni Aker'de Trabzonspor ile karşılaşan Fenerbahçe maçı 3-1 kazanarak şampiyonluk iddiasını Kadıköy'e taşıdı.

Yayınlanma: 06.05.2012 - 15:38
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakem ve takım kadroları:

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Olcan, Burak

Fenerbahçe: Volkan, Ziegler, Bekir, Emre, Yobo, Stoch, Bienvenu, Cristian, Selçuk, Gökhan, Dia

Maçın ayrıntıları

3. dakikada Baroni'nin asistinde Emre Belözoğlu ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 0-1

5. dakikada Volkan Demirel'in koruduğu kale arkasından atılan yabancı maddeler nedeniyle, mücadele yaklaşık 1 dakika durdu.

8. dakikada Trabzonspor, maçın başından bu yana ilk kez bu kadar etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya arkan direkte Olcan vurdu ama top, Volkan'da kaldı.

10. dakikada Fenerbahçe, kanatlardan geliştirdiği hızlı ataklarla 2. golü arıyor. Önce Bienvenu'nun ortasında Zokora araya girdi. Dönen poziyonda ise müsait durumdaki Cristian'nın vuruşunu ise Giray, yatarak müdahale etti.

Tribünler gerildi

16. dakikada Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Stoch korner atışı için gittiği sırada tribünden gelen bir yabancı cisim nedeniyle yerde kaldı.  Stoch tedavi için kenara geldikten sonra korner kullanmaya Emre gitti. Emre'de tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle korneri kullanamadı. Tribünlerin durmaması üzerine Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş olayların olduğu bölüme gidetek taraftarları sakinleştirdi.

19. dakikada saha içinde yaşanan tartışmaların ardından Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, sarı kart gördü.

27. dakikada tribünler bir kez daha gerildi.. Köşe gönderinin orada tribünlerden gelen maddelere nedeniyle Emre Belözoğlu bir kez daha yerde kaldı. Şenol Güneş, yine taraftarları sakinleştirmeye çalışıyor.

31. dakikada Stoch'un vuruşunda Serkan Balcı topu çizgiden çıkardı. Dönen topu Bienvenu kaptı ve altı pas üzerinde topu köşeye gönderdi. 0-2

45. dakikada  Burak Yılmaz altı pas içerisinde seken topu kontrol etti ve Volkan'ı avladı. 1-2

Tribünlerde gerginlik

Tribünlerdeki gerginlik, ikinci yarıda da bitmiyor. Korner kullanmaya giden Emre'ye atılan maddeler nedeniyle, maç durdu.

51. dakikada Fenerbahçe'nin köşe vuruşuyla maç tekrar başladı.

54. dakikada Trabzonspor atağında topu kapan Fenerbahçe, hızlı çıkmak istedi ancak Stoch'tan önce Giray araya girdi ve taca attı.

56.dakikada Bordo-mavili ekip, beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yüklendi.

57. dakikada Fenerbahçe'de sakatlanan Gökhan Gönül, yerini Orhan Şam'a bıraktı.

59. dakikada Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Orhan Şam'ın pasıyla ceza sahasına giren Dia, karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak Tolga, inanılmaz bir kurtarışa imza attı.

74.dakikada Burak'ın arkadan müdahalesinde Ziegler yerde kaldı. Hakem bu pozisyon nedeniyle Burak'a sarı kart gösterdi.

84.dakikada Cristian kaleci Tolga'nın üzerinden topu filelere gönderdi.

Maçtan notlar

Trabzonspor'da tek değişiklik Glowacki

Trabzonspor'da geçen hafta Galatasaray maçı kadrosuna göre tek değişiklik yapıldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, sarı-kırmızılı takım ile oynanan maçta sakatlanan genç oyuncu Mustafa Yumlu'nun yerine stoperde Arkadiusz Glowacki'yi görevlendirdi.

En son normal sezonun 22'inci haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Polonyalı oyuncu, ligde 16 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlığı bulunan Volkan Şen, geçen haftaki Galatasaray maçında olduğu gibi yine kadroda yer alamazken oynayabilecek seviyeye gelen Halil Altıntop ise yedek soyundu.


Kocaman'dan 3 değişiklik


Fenerbahçe'de ise teknik direktör Aykut Kocaman, geçen hafta 1-0 yenildikleri Beşiktaş maçı kadrosuna göre 3 farklı oyuncuya ilk 11'de görev verdi.

Kocaman, sakatlığı bulunan Alex'in yerine Emre'yi, Mehmet Topuz'un yerine Dia'yı oynattı. Mehmet Topuz gibi Semih'i de yedek kulübesine çeken Kocaman, Bienvenu'yü forvette sahaya sürdü.


Geniş güvenlik önlemleri

Fenerbahçe'nin dün Trabzon'a gelişinin ardından kentte sarı-lacivertli takım için geniş güvenlik önlemleri alındı. Fenerbahçe takımının kaldığı otelden Hüseyin Avni Aker Stadı'na ulaşan güzergahta olası bir olumsuzluğa karşı güvenlik görevlileri görev aldı.
Hüseyin Avni Aker Stadı'na meşale, maytap ve kesici aletler sokulmaması için de tedbirler alındı.


Fenerbahçe otobüsünün camı çatladı

Fenerbahçe Takımı'nı taşıyan otobüsün camı, bordo-mavili taraftarların attığı şişe ile çatladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen sarı-lacivertli ekibe protokol tribün önüne bekleyen bordo-mavili taraftarlar sloganlarla tepki gösterdi.

Taraftarlar tarafından atılan bir şişe otobüsün camının çatlamasına neden oldu.


Halil Altıntop'a ödül

Hayatını kaybeden eski Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Uras için saygı duruşunda bulunuldu.

Kale arkasındaki taraftarlar, bulundukları tribünün önüne, ''Üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz'', ''Namus dediğin nedir ki beş harfli bir kelime'' yazılı pankartlar astı.

Trabzonsporlu oyuncular ısınmak için sahaya ''AB reformlarıyla daha dinamik Türkiye'' yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Trabzonspor'da Nisan ayının oyuncusu seçilen Halil Altıntop'a, kulüp başkan yardımcısı Necmettin Aytekin tarafından maç öncesi ödülü verildi.


Zokora, Emre ile tokalaşmadı

Maç öncesi seromonide Trabzonsporlu Zokora, kendisine ırkçı sözler söylediğini iddia ettiği Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ile tokalaşmadı.

Kaptan olarak çıkan Emre Belözoğlu, elini uzatmasına karşın Fildişi Sahilli oyuncu elini arkasına çekerek bu oyuncuya el uzatmadı.

TFF protestosu

Karşılaşma öncesi bordo-mavili taraftarlar ellerindeki beyaz kartonları açarak TFF'yi protesto etti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler