"Transferi düşünüyoruz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, iyi bir kadroya sahip olduklarını, ancak yine de sezonun ikinci yarısı için transfer düşündüklerini bildirdi.

Yayınlanma: 23.12.2009 - 19:36
Abone Ol google-news

Altay maçının ardından açıklamada bulunan Alman çalıştırıcı, son günlerde transfer için birkaç isim konusunda yönetimle sık sık konuştuklarını belirterek, ''Kadromuz iyi, ama yine de transferi düşünüyor, transfer durumunu yakından takip ediyoruz. Kadromuzu değerlendirdiğimizde, daha fazla ofansif anlamda bir transfer gerçekleştirmek istiyoruz. Aykut Kocaman ile sürekli diyalogdayız. Kocaman, yönetimle birlikte önümüzdeki günlerde burada iyi işler yapacaktır'' dedi.

Ara transfer döneminde futbolcuların kulüpleriyle sözleşmelerinin sürmesinin sıkıntı olduğunu anlatan Daum, ''Son günlerde birkaç futbolcu hakkında sık sık konuştuk. Ara transferde, sözleşmesi olmayan futbolcu yoktur. Onun için kimi nereden kapabiliriz, kimi transfer edebiliriz, incelemek gerekiyor. Tekrar söylemek istiyorum, kadromuz iyi, çünkü bu kadroyla ligi lider bitirdik, Avrupa'da birinciyiz'' şeklinde konuştu.

Alman teknik adam, transferin yerli mi, yabancı mı olacağı sorusuna, ''Detaylara girmek istemiyorum. Daha sonra Aykut Kocaman veya başkanımız böyle bir durum olursa size bilgi verecekler. Tabii siz tahmin edebilirsiniz. Türk oyuncu derseniz yüzde 50 şansınız olabilir, yabancı derseniz orada da yüzde 50 şansınız olabilir'' yanıtını verdi.

Takımdan gönderilecek futbolcu olup olmadığı sorusunu da Daum, ''Bu konuyla ilgili kulüp tarafından size bilgi verilecektir. Ben şimdi detaya girmek istemiyorum'' diye yanıtladı.


''Son 10 günde 4 maç kazandık"

Christoph Daum, son 10 günde yaptıkları 4 maçtan galibiyetle ayrıldıklarını ifade ederek, ''İlk yarıyı iyi kapattığımızı düşünüyorum. 6 aydır buradayız. Güzel şeyler yaşadık, takımı tebrik ediyorum'' dedi.

Ligde 37 puan topladıklarını hatırlatan Daum, şöyle devam etti:
''Belki 3 puan daha fazla olabilirdi. Düşüş yaşadık. Önemli olan bu düşüşten çıkmak. Çok iyi çıktık ve ara şampiyonu olduk diyebiliriz. Avrupa liginde çok iyi performans sergiledik, 5 maçı üst üste kazandık. Avrupa Ligi'nde Lille bizi bekliyor. Lige kötü başlayıp, sonra çok iyi bir çizgi çizen bir takım. Fransa'da şampiyonluğa oynuyor. Zorlu bir rakip ama şüphem yok, Avrupa Ligi'nde görev verdiğimiz tüm oyuncular çok iyi performans sergiledi. Lille'i de geçeceğimizde eminim.''

Basın mensuplarına da teşekkür eden Daum, ''Çok güzel 6 ay geçirdik. Yeni yılda mutluluk, sağlık, her şey gönlünüzce olsun. Aynı zamanda Erman Toroğlu'na da mutlu yıllar diliyoruz. O da sürekli her yerde çalışıyor, o da bu arayı kullanıp dinlensin'' diye konuştu. Daum, tüm hakemlere ve Futbol Federasyonu'na da teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler