Tren faciasında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Kanada'nın doğusundaki Quebec eyaletinde cumartesi günü meydana gelen tren kazasında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 08:21
Abone Ol google-news

Yetkililer, Montreal'ın 250 kilometre güneyindeki Lac-Megantic kenti yakınlarında ham petrol taşıyan bir trenin devrilmesinin ardından çıkan ve çevre evlere sıçrayan yangını söndürmeye çalışan itfaiye görevlilerinin 2 kişinin daha cesedini bulduğunu açıkladı.

Quebec Polis Şefi Michael Brunet, yaklaşık 40 kişinin hala kayıp olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Kuzey Dakota'taki Bakken petrol bölgesinden New Brunswick'teki Saint John Rafinerisi'ne ham petrol taşıyan tren cumartesi sabahı erken saatlerde henüz belirlenemeyen bir sebeple devrilmiş, 73 vagondaki patlamaların ardından çıkan yangının çevredeki evlere sıçraması üzerine bölgede yaşayan binden fazla kişi tahliye edilmişti.

Belediye Başkanı Colette Roy-Laroche, kazanın şimdiye kadar eyalette yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğunu söyledi.

Öte yandan Başbakan Stephen Harper da pazar günü olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vagonlardan ikisinde hala devam eden yangının ve patlama riskinin arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtildi. İtfaiye görevlilerinin su ve köpük sıkarak vagonların fazla ısınmasını engellemeye çalıştığı gelen haberler arasında.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler