TRT’de cemaat temizliği

Zaman gazetesi yazarı kurumdan cemaatçilerin tasfiye edildiğini ve Zaman'dan ayrılan isimlere program yaptırıldığını savundu.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 20:48
Abone Ol google-news

Hükümet ile Gülen cemaati arasında kavga karşılıklı hamlelerle devam ederken hükümetin cemaatçileri TRT’den tasfiye etmeye başladığı ve bazı önemli yazarları cemaat medyasından koparmak için yüksek maaşlar teklif ettiği öne sürüldü.

Zaman Gazetesi Dış Haberler Editörü Mustafa Edib Yılmaz, Twitter’da çok çarpıcı mesajlar kaleme aldı. Cemaatçilerin TRT’den tasfiye edildiğini ve Zaman’dan ayrılanlara program yaptırıldığını öne süren Yılmaz, Twitter’dan “TRT iş başvurusunda cevap: Sizinkiler binanın önünden bile geçemez! Danaya girenler TRT’ye giremiyor mu artık? Zaman’dan ayrıl köşe verelim, TV programı yaptıralım... Duyuyoruz bilesiniz, yarın da yazarız herkes duyar!” mesajlarını paylaştı.

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu ise yine sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hükümetin önemli yazarları cemaat medyasından koparmak için yüksek maaşlar teklif ettiğini öne sürdü. Eslu, “Hükümete yakın kişiler cemaat medyasından yazarlara yüksek paralar teklif ediyor, gazetelerinden koparmak istiyor. Yakında kopmalar başlar... Ben cemaat medyasından iki yazara 20 bin TL’nin üstünde maaşlar teklif edildiğini duydum. Merakla bekliyorum, ne yapacaklar” dedi.

Ailece mi kovuldular

Öte yandan Demirören’in sahibi olduğu Vatan gazetesinin kurucularından Güngör Mengi’nin de işine son verildiği iddia ediliyor. Vatan gazetesi, Güngör Mengi’nin eşi, gazetenin yazarlarından Ruhat Mengi’nin de gazetedeki işine son vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler