TRT'ye tepkiler dinmiyor

CHP'li bir grup, Tuncay Güney'in TRT'nin canlı yayınına katılmasını protesto etti. Grup yaptığı açıklamada, ''TRT yönetimi, CHP ve Cumhuriyet aleyhinde propaganda karşılığında özel bir prim mi almaktadır?" diye sordu.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 11:44
Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul teşkilatına üye partililer, Ulus'ta bir araya gelerek TRT binasına kadar yürüdü. ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, asılsız ve kamuoyunu olumsuz yönlendirmeye olanak sağlayacak bir yayına imkan verdiği'' gerekçesiyle TRT'yi protesto eden partililer adına yapılan açıklamada, her kurum gibi CHP'nin de kendisine yöneltilen bütün saldırılara karşı koyma hakkına ve gücüne sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Bugün yaşamakta olduğumuz süreçte açıkça görüyoruz ki yürütülmekte olan kampanya, sadece bir siyasi partiyi veya onun genel başkanını değil, Cumhuriyet rejimini ve Atatürk Türkiye'sini hedef almaktır'' görüşü savunuldu.

TRT eliyle bir iftira kampanyası yürütüldüğü ileri sürülen açıklamada, ''TRT yönetimi, CHP ve Cumhuriyet aleyhinde propaganda karşılığında özel bir prim mi almaktadır? Türkiye'de TRT dahil olmak üzere pek çok devlet kurumu AKP zihniyetine biat etmeyenlerin yıpratıldığı, infaz edildiği yerlere dönüştüyse, artık takke düşmüş kel görünmüştür. Ne olduğu belli olmayan, ruh sağlığı bozuk emperyalist beslemelerini TRT 2'de özel seremoni ile ağırlayıp deli saçmalarına çanak tutan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, derhal görevinden istifa etmelidir'' denildi. Partililer daha sonra, binanın giriş kapısına siyah çelenk bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler