Trump: Rusya ile gizli anlaşma yapmadık

ABD Başkanı Donald Trump, 2016'daki seçim kampanyasına Rusya'nın müdahil olduğuna yönelik iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 09:44
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Rusya ile gizli bir anlaşma yapmadığını be yanlış bir şey yapmadığıdı söyledi. Trump "Rusya, Amerikan karşıtı kampanyasını 2014’te, yani ben başkanlığa aday olacağımı duyurmadan çok önce başlattı. Seçim sonuçlarına herhangi bir etkileri olmadı. Trump kampanyasını yürütenler, yanlış herhangi bir şey yapmadı, gizli bir anlaşma yok" sözlerini kullandı.

ABD'DEN 13 RUSA SUÇLAMA

ABD'de Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Mueller, 13 Rus vatandaşı ile 3 Rus kurumunu "seçimlere müdahale etmek" ile suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in hazırladığı rapor doğrultusunda seçimlere müdahale iddialarıyla ilgili belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Belgelerde Rus vatandaşlarının ve kurumlarının 2014 yılından başlayarak Amerikan seçim sistemine siber yollarla müdahale etmeye başladıkları ve 8 Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine de müdahale etmek için girişimlerde bulundukları vurgulandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mueller, Büyük Jüri tarafından söz konusu kişi ve kurumlara getirilen suçlamanın ardından dava açılacağını belirtti.

 ABD'deki istihbarat kurumları Moskova'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerini Trump lehine çevirmek için müdahale girişiminde bulunduğu sonucuna varmış ancak Rusya ve ABD Başkanı Donald Trump iddiayı yalanlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler