Trump talimatı verdi: Yeni gümrük vergisi geliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne yönelik yeni gümrük tarifelerinin uygulamaya başlanması talimatını verdi.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 22:05
Abone Ol google-news


Bloomberg'in ismini açıklamadığı dört ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Trump ticaret ve ekonomi ekibinden, Çin'e yönelik son gümrük vergilerini hayata geçirmelerini istedi.

<haber-dikey:1080978>

Haberde, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın perşembe sabahı Başkan Trump ile bir araya geldikleri ve Çin'e yönelik yeni hamleleri görüştükleri kaydedildi.

Trump'ın 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yönelik planlanan tarifelerin hayata geçirilmesi talimatını söz konusu toplantıda verdiği belirtilirken, konuya ilişkin resmi açıklamanın daha önce açıklanan ürün listesine yönelik geri bildirimler doğrultusunda yapılması beklenen revizyonlar nedeniyle geciktiği iddia edildi.

ABD YÖNETİMİ ÇİN'İ DÜN YENİDEN MÜZAKERELERE DAVET ETTİ

Öte yandan, Beyaz Saray Ekonomik Konseyi Başkanı Larry Kudlow, dün yaptığı açıklamada, Hazine Bakanı Mnuchin'in üst düzey Çinli yetkililere müzakereler için yeni bir davet gönderdiğini teyit etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon