TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol altında

TSK yaptığı açıklamada Afrin'de tüm köylerin kontrol altına alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 24.03.2018 - 11:35
Abone Ol google-news
<video:947878>

 

Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Ocak Cumartesi tarihinde Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, "Bütün köyler teröristlerden temizlenerek Afrin'in tamamında kontrol sağlandı" açıklamasını yaptı.

TSK açıklamasında harekat öncesi hedeflenen 2 bin kilometrekarelik alanda TSK ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun hakimiyetinin sağlandığını belirtti. Açıklamada harekatın henüz tamamlanmadığını bölgede temizlik ve güvenlik çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekildi.

AFRİN'DE PATLAYICI İMHASI SÜRÜYOR

Afrin ve kırsalında güvenlik güçlerince, el yapımı patlayıcı ile bubi tuzaklarına yönelik arama tarama ve imha çalışmaları sürdürülüyor. Afrin'ın kontrol altına alınmasının ardından güvenlik güçleri, bölgede bırakılan tuzaklanmış patlayıcıların tespit ve imhasına başladı. TSK birliklerinin arama tarama çalışması sırasında bulunan patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi.

ŞEHİTLERİN NAAŞLARINA ULAŞILDI

Öte yandan dün akşam yapılan açıklamada, 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın naaşlarına ulaşıldığı bildirilmişti. Açıklamada ayrıca, "Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler